Στη Νιγηρία θα βρεθούν o Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ όπου και θα συναντήσουν μέλη του στρατού και θα συμμετάσχουν σε μια σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του στρατού της Νιγηρίας.

Δεν είναι σαφής η ημερομηνία της επίσκεψής τους στη Νιγηρία ωστόσο, αναμένεται ότι το ζευγάρι θα έχει συναντήσεις που αφορούν τους Αγώνες Invictus Games, που ίδρυσε ο Βρετανός γαλαζοαίματος το 2014.

Βρετανία: Πως σχολιάζουν τα ΜΜΕ το γεγονός ότι θα είναι μόνος ο Χάρι στο Λονδίνο

Η ανακοίνωση της επίσκεψής τους στην Νιγηρία έρχεται την ίδια στιγμή που έγινε επίσης γνωστό από βρετανικά μέσα ότι η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα συνοδεύσει τον σύζυγό της στις 8 Μαϊου στο Λονδίνο στο πλαίσιο της 10ης επετείου των Αγώνων Invictus.

Ο δούκας του Σάσεξ αναμένεται να παραβρεθεί στη Λειτουργία των ευχαριστιών προς τιμήν των Invictus Games στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου και θα εκφωνήσει και ομιλία. Ο ηθοποιός Ντέμιαν Λιούις θα απαγγείλει ποίημα.Σύμφωνα μάλιστα με τη Daily Mail, κανένα από τα υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν θα δώσει το παρών στην τελετή.

Η Νιγηρία είχε συμμετάσχει στους Αγώνες Invictus Games του περασμένου έτους και θα επιθυμούσε τα προσεχή χρόνια να φιλοξενήσει τους Αγώνες στο έδαφός της, αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του στρατού της αφρικανικής χώρας.

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει δηλώσει πως η Αφρική βρίσκεται στην καρδιά του. Ο ίδιος και ο μεγαλύτερος αδελφός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, έχουν πραγματοποιήσει συχνές επισκέψεις στην αφρικανική ήπειρο από την παιδική τους ακόμα ηλικία μαζί με τους γονείς τους.