Εκ νέου θα δικαστεί ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (1/5) το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, μια εβδομάδα μετά την ανατροπή της καταδίκης του για βιασμό το 2020 από το ανώτατο δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Το απόγευμα της Τετάρτης (1/5), ο Γουάινσταϊν έφτασε καθισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο σε δικαστήριο του Μανχάταν, αναφέρει ο Guardian, στην πρώτη του εμφάνιση μετά την απόφαση του εφετείου την περασμένη εβδομάδα.

Δίκη Γουάινσταϊν: Δύσκολη νομικά υπόθεση - Ποιο είναι το "κλειδί" 

Ο 72χρονος πρώην κινηματογραφικός μεγαλοπαραγωγός νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Ο δικηγόρος του λέει ότι ο Γουάινσταϊν έχει καρδιολογικά προβλήματα και διαβήτη και ότι υποβαλλόταν σε εξετάσεις. Όπως εξήγησε, θα έλεγε στον δικαστή ότι η δίκη θα γίνει από τον Σεπτέμβριο.

Νομικοί εμπειρογνώμονες η νέα δίκη δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση νομικά, καθώς θα εξαρτηθεί από το αν οι γυναίκες που τον κατηγορούν είναι πρόθυμες να καταθέσουν ξανά.

Ο Γουάινσταϊν καταδικάστηκε στο Λος Άντζελες το 2022 για έναν άλλο βιασμό και εξακολουθεί να είναι καταδικασμένος σε άλλα 16 χρόνια φυλάκισης στην Καλιφόρνια.

Την περασμένη εβδομάδα, το Εφετείο της Νέας Υόρκης με ψήφους 4-3 ακύρωσε την καταδίκη του , διαγράφοντας την ποινή φυλάκισης 23 ετών, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο δικαστής της δίκης επέτρεψε στους ενόρκους να δουν και να ακούσουν πάρα πολλά στοιχεία που δεν σχετίζονταν άμεσα με αυτό για το οποίο κατηγορήθηκε.