Σε νέες συλλήψεις μελών της Greek Mafia προχώρησε η Ασφάλεια για τις βομβιστικές επιθέσεις σε βενζινάδικο στον Πειραιά και σε κάβα στην Καλλιθέα τον περασμένο Μάρτιο.

Το Τμήμα Εκβιαστών προχώρησε στη σύλληψη δύο 37χρονων για την εμπλοκή τους στην έκρηξη στο πρατήριο καυσίμων και ενός 35χρονου και ενός 39χρονου για το χτύπημα στην κάβα, που έγινε ως αντίποινα για το συμβάν του Πειραιά.

Οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχές της Αττικής και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. ένας από τους 37χρονους αλλοδαπούς πρόβαλε σθεναρή αντίσταση χτυπώντας τους αστυνομικούς, ενώ ο έτερος 37χρονος αλλοδαπός επέδειξε πλαστό διαβατήριο και άδεια ικανότητας οδήγησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν -4- άτομα για την εμπλοκή τους σε δύο διαφορετικές υποθέσεις τοποθέτησης και ενεργοποίησης εκρηκτικών μηχανισμών, οι οποίες έλαβαν χώρα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά καθώς και σε κάβα ποτών στην Καλλιθέα.

Πρόκειται για δύο 37χρονους αλλοδαπούς, οι οποίοι κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην υπόθεση έκρηξης στο πρατήριο υγρών καυσίμων, καθώς και 35χρονο αλλοδαπό και 39χρονο ημεδαπό, που όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονται στην υπόθεση έκρηξης στη κάβα ποτών στην Καλλιθέα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, πρώτες πρωινές της 08-03-2024, οι δύο 37χρονοι αλλοδαποί, φορώντας κράνη και επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, προσέγγισαν το πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά, και τοποθέτησαν Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό (Α.Ε.Μ.) σε γειτνιάζον οικόπεδο του πρατηρίου. Στη συνέχεια, τον ενεργοποίησαν και διέφυγαν επιβαίνοντας στην ίδια μοτοσικλέτα.

Μάλιστα, προγενέστερα και μεταγενέστερα της έκρηξης οι ανωτέρω δράστες κινήθηκαν με δύο οχήματα, τα οποία ενοικιάστηκαν με ψευδή στοιχεία, ενώ απ’ το χώρο που εξήχθη ο Α.Ε.Μ., στο ίδιο σημείο απέκρυψαν και την εν λόγω μοτοσικλέτα.

Για την υπόθεση έκρηξης στη κάβα ποτών στη Καλλιθέα, προέκυψε ότι, πρώτες πρωινές ώρες της 11-03-2024, ο 35χρονος αλλοδαπός και ο 39χρονος ημεδαπός, προσέγγισαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα την εν λόγω κάβα. Ακολούθως, ο 39χρονος ημεδαπός αφού αποβιβάστηκε από την μοτοσικλέτα –ιδιοκτησίας του-, τοποθέτησε και ενεργοποίησε Α.Ε.Μ. στην είσοδο της κάβας και στη συνέχεια αμφότεροι διέφυγαν με την ίδια μοτοσικλέτα.

Να σημειωθεί ότι και στις δύο υποθέσεις, από την τοποθέτηση των εκρηκτικών μηχανισμών λόγω του σημείου που είχαν τοποθετηθεί, θα μπορούσε να προκληθεί τραυματισμός ατόμου, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στην πρόσοψη του πρατηρίου, στην κάβα καθώς και σε παρακείμενα καταστήματα, διαμερίσματα και οχήματα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι Α.Ε.Μ. που ενεργοποιήθηκαν στις δύο αυτές υποθέσεις αποτελούνταν από ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, κοινό πυροκροτητή και βραδύκαυστο φυτίλι, ενώ η πυροδότησή τους έγινε με χρήση γυμνής φλόγας.

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες (29-04-2024) και πρωινές ώρες σήμερα (30-04-2024), σε περιοχές της Αττικής, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα κατά συναυτουργία και της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης, ο ένας απ’ τους 37χρονους αλλοδαπούς επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας και κατά την ακινητοποίησή του, πρόβαλε σθεναρή αντίσταση χτυπώντας τους αστυνομικούς, ενώ ο έτερος 37χρονος αλλοδαπός, -για τον οποίο μάλιστα προέκυψαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις- επέδειξε πλαστό διαβατήριο και άδεια ικανότητας οδήγησης.

Για τους λόγους αυτούς, σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και για -κατά περίπτωση- βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων καθώς και πλαστογραφία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σημερινής αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη επιπλέον και ένας 23χρονος ημεδαπός καθώς στο όχημά του -στο οποίο εντοπίστηκε μαζί με τον 35χρονο αλλοδαπό- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, δύο πλαστές πινακίδες καθώς και πιστόλι με γεμιστήρα με τρία φυσίγγια.

Σε σωματικές έρευνες καθώς και σε έρευνες σε οικίες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τηλεφωνική συσκευή, -10- κινητά τηλέφωνα, πλαίσιο κάρτας SIM
αυτοσχέδια συσκευασία με ηρωίνη συνολικού μεικτού βάρους 5,9 γραμμαρίων
400 ευρώ
2 αναδιπλούμενα μαχαίρια, θήκη όπλου, -112- φυσίγγια
πιστόλι με γεμιστήρα με -7- φυσίγγια
πλήθος ιδιόχειρων σημειωμάτων με αναγραφές καταστημάτων, χρηματικών ποσών, ονομάτων και τηλεφώνων
ρουχισμός και υποδήματα μεταξύ των οποίων και μπλούζα που φορούσε δράστης κατά την έκρηξη
2 πλαστά διαβατήρια, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και φωτοαντίγραφα 2 πλαστών ειδικών βεβαιώσεων νόμιμου διαμονής
πληθώρα αναβολικών ουσιών
αλεξίσφαιρο γιλέκο
μαύρη ζώνη μέσης με ενσωματωμένο μαχαίρι, τσαντάκι
2 ασύρματοι και φακός- φάρος

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Το χρονικό

Ξημερώματα Παρασκευής 8 Μάρτιου στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά. Σε κεντρικό πρατήριο υγρών καυσίμων, εργαζόμενος βάζει υγραέριο σε τζιπάκι, μέσα στο οποίο βρίσκονται δυο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα.

21 λεπτά μετά τις τρεις ο ισχυρότατος εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτείται και σπέρνει τον πανικό. Ο εργαζόμενος κλείνει τα αυτιά του και σκύβει για να προφυλαχθεί μετά τον εκκωφαντικό θόρυβο της έκρηξης και σχεδόν αμέσως τρέχει για να σωθεί.

Από το οστικό κύμα μέρος της μάντρας καταρρέει, ενώ ο οδηγός του μαύρου τζιπ βάζει όπισθεν προσπαθώντας να απομακρυνθεί. Ένας άλλος πελάτης σώζεται από τύχη, ενώ τα θραύσματα του τσιμεντένιου τοίχου τρυπάνε το όχημα του.

Οι βομβιστές χωρίς να υπολογίσουν τίποτα εκτελούν το σχέδιο τους αδιαφορώντας για το γεγονός ότι στο σημείο βρίσκονται πολίτες και αρκετοί οδηγοί την ίδια ώρα περνούν από τον πολυσύχναστο δρόμο περιοχή.

Οι δυο άντρες και ο νόμος της σιωπής

Οι δύο συλληφθέντες με καταγωγή από την Αλβανία είναι γνωστοί στις Αρχές. Κανείς, όμως, από τους δύο δεν αποκάλυψε ποιος ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για το χτύπημα.

Σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο ένας από τους συλληφθέντες με ειδικό υγρό καθαρίζει την μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στην Κάβα της Καλλιθέας ώστε να εξαφανίσει δακτυλικά αποτυπώματα και dna.

Στις 12 Μαρτίου, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη στο πρατήριο στον Πειραιά, επί της οδού Αλεξάνδρου Πάντου στην Καλλιθέα φτάνει μια μαύρη μηχανή με δυο αναβάτες.

Ο συνεπιβάτης αποβιβάζεται μπροστά από μια κάβα. Φορά ανοιχτόχρωμο μπουφάν, τζιν παντελόνι, αθλητικά παπούτσια ενώ δεν βγάζει από το κεφάλι του το μαύρο κράνος.

Τα χεριά του τα έχει καλυμμένα με γάντια και με έναν αναπτήρα ανάβει το φιτίλι του ισχυρότατου εκρηκτικού μηχανισμού τον οποίο τοποθετεί ακριβώς μπροστά από το κατάστημα.

Δεν υπολογίζει ότι κάποιος ανυποψίαστος πολίτης μπορεί να περάσει από το σημείο. Πυροδοτεί τη βόμβα και αποχωρεί τρέχοντας. Από την έκρηξη, τόσο η κάβα όσο και πολυκατοικίες της περιοχής θα υποστούν ανυπολόγιστες ζημίες.

Το άτομο που τοποθέτησε την βόμβα συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του ενώ και ο οδηγός της μηχανής εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε στην ΓΑΔΑ. Και σε αυτή την περίπτωση κάνεις από τους συλληφθέντες δεν αποκαλύπτει ποιος έδωσε την εντολή για αυτό το τυφλό χτύπημα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, το χτύπημα που πραγματοποιήθηκε στην Καλλιθέα είναι απάντηση για τη βομβιστική επίθεση στον Πειραιά, με τις Αρχές να βλέπουν πίσω από αυτά περιστατικά συνέχεια των συμβολαίων θανάτου που σχετίζονται με την Greek Mafia.

Greek Mafia: Αυτοί είναι οι δράστες της βομβιστική επίθεσης στον Πειραιά

Το MEGA και ο δημοσιογράφος Μαρίνος Αλειφέρης έχουν εξασφαλίσει φωτογραφίες των δυο ανθρώπων που συνελήφθησαν για την βομβιστική επίθεση στον Πειραιά.

Οι βομβιστές είναι 37 ετών 40 ετών. Την εντολή για τη βομβιστική επίθεση έλαβαν μέσα από τις φυλακές. Ο εντολέας ήθελε υπό τον έλεγχό του το πρατήριο. Είναι γνωστοί στις αρχές για υποθέσεις εκβιασμών και ξυλοδαρμών.

Ο βομβιστής στην κάβα της Καλλιθέας είναι 35 ετών, υπαρχηγός γνωστού μέλους της Greek Mafia. Εξετάζεται η εμπλοκή του σε πυροβολισμούς σε νυχτερινό κέντρο στις 23/3.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0xmr0g5ul2h)