Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης

Στο κλιμάκιο μετείχαν οι Πρόεδροι ΔΕΕΠ Ξάνθης Αλέξανδρος Νταμπουρατζής και Έβρου Άκης Παρασκευόπουλος, στελέχη των ΔΕΕΠ και των δημοτικών τοπικών οργανώσεων του κόμματος, καθώς και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Ο κ. Σταϊκούρας εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 104η επέτειο της απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή του Νομού Σταύρο Κελέτση και τους βουλευτές Έβρου Χρήστο Δερμεντζόπουλο και Αναστάσιο Δημοσχάκη. Είχε, επίσης, την ευκαιρία να επιθεωρήσει τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, αλλά και να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς, πολίτες και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Παρουσίασε τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τα έργα υποδομής που ενισχύουν την ασφάλεια, τη βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Επισκέφθηκε, επίσης, τον Κρατικό Αερολιμένα «Δημόκριτος», καθώς και το Περιφερειακό Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης Αλεξανδρούπολης, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου. 

Συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Σταϊκούρας συναντήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μονάχου «Σωκράτης», επισκέφθηκε το εργοτάξιο του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, όπως επίσης και τη Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κομοτηνή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών συναντήθηκε στην Π.Ε. Ξάνθης με την Αντιπεριφερειάρχη Πολυξένη Μπρίκα, Δημάρχους, παραγωγικούς φορείς, καθώς και με κομματικά στελέχη.

Σε συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην υλοποίηση  σημαντικών υποδομών, όπως τον διασυνοριακό άξονα Ξάνθη – Εχίνος – Rudozem – Smolyan – Plovdiv, τα σιδηροδρομικά έργα στην ευρύτερη περιοχή, το μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο Ξάνθης, την ανέγερση των κτηρίων του Μουσικού Γυμνασίου με λυκειακές τάξεις στο Δήμο Αβδήρων και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Γενισέων Ξάνθης και την ενεργειακή αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Ο κ. Σταϊκούρας είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε συνεδρίαση της ΝΟΣ Έβρου, ενώ επισκέφθηκε και το εργοτάξιο της νέας Περιφερειακής Οδού της Αλεξανδρούπολης.


staikouras-periodia
staikouras-periodia__2_
staikouras-periodia__3_
staikouras-periodia__4_

Σημαντικό να αντιληφθούν οι πολίτες τη σημασία των ευρωεκλογών

Μετά το τέλος της περιοδείας, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε:

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αντιληφθούν οι πολίτες τη σημασία που έχει η ψήφος στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στην πορεία ανάκαμψης της χώρας, προϋπόθεση της οποίας αποτελεί η πολιτική σταθερότητα. Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τους προβληματισμούς των πολιτών και να λογοδοτήσουμε στην κοινωνία με συγκεκριμένα έργα και χρονοδιαγράμματα.

Έργα, τα οποία υλοποιούνται και με ευρωπαϊκούς πόρους, που επεδίωξαν και εξασφάλισαν η σημερινή Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά και μια σειρά από πρωτοβουλίες που αφορούν τη φύλαξη των συνόρων και την ενίσχυση της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, που αφορούν το μεταναστευτικό, τα προγράμματα χρηματοδότησης και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, είναι διακυβεύματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου.»

Και πρόσθεσε: «Όλα αυτά μπορεί να τα πετύχει μια Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και μια ισχυρή εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωκοινοβούλιο. Άλλωστε, η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει στη μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου με βάση τις σημερινές εκτιμήσεις είναι πολύ πιθανό να έχει το υψηλότερο ποσοστό. Αυτό σημαίνει ότι ο βαθμός να πιέσουμε για να πετύχουμε πράγματα επ’ ωφελεία της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας θα είναι μεγαλύτερος. Γι’ αυτό ζητάμε τη θετική ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές».