Με στόχο να παραμείνουν... ζωντανοί για τη διεκδίκηση του εισιτηρίου του Final Four της Euroleague Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός! Οι δύο ελληνικές ομάδες βρίσκονται με την... πλάτη στον τείχο κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφού τόσο οι "ερυθρόλευκοι" όσο και οι "πράσινοι" έχασαν στα Game 3 σε ΣΕΦ και Βελιγράδι, βρίσκονται πίσω με 2-1 και θέλουν μόνο νίκη για να ισοφαρίσουν τη σειρά. Βέβαια, η ήττα για τους δύο ήρθε με αμφισβητούμενες διαιτητικές αποφάσεις.

Οι Πειραιώτες θα υποδεχτούν στο "καυτό" ΣΕΦ την Μπαρτσελόνα, όπου με... σύμμαχο τον κόσμο τους θέλουν να πάρουν τη νίκη, να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να τα... δώσουν όλα στη Βαρκελώνη για πρόκριση, ενώ το "τριφύλλι" σε έναν αγώνα do or die καλείται να πάρει τη νίκη μέσα στο Βελιγράδι και να "τελειώσει" τη δουλειά στο ΟΑΚΑ. Ματς... χρονιάς για τους δύο "αιώνιους" που παίζουν τα... ρέστα τους στην Ευρώπη και "καίγονται" για τη νίκη!

Να ισοφαρίσει σε 2-2 στο "καυτό" ΣΕΦ ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (19:45, Novasports 4) στο κατάμεστο ΣΕΦ για το κρίσιμο Game 4 της Euroleague, στο οποίο η νίκη είναι μονόδρομος προκειμένου οι "ερυθρόλευκοι" να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να διεκδικήσουν την πρόκριση για το Final Four του Βερολίνου μέσα στη Βαρκελώνη και στο "Παλάου Μπλαουγκράνα". Σε περίπτωση που οι Πειραιώτες ηττηθούν, τότε θα αποχαιρετήσουν οριστικά τη διοργάνωση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0xrp80kb85l)
Η ομάδα του Πειραιά έχει αφήσει πίσω της την "πικρή" ήττα από τους "μπλαουγκράνα" στο Game 3 στο ΣΕΦ, όπου η διαιτησία έπαιξε καθοριστικό ρόλο, κάτι το οποίο παραδέχτηκε και επίσημα η Euroleague, και είναι αποφασισμένη με... σύμμαχο τον κόσμο της να φέρει τη σειρά στα ίσα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει άδειο το απουσιολόγιό του, καθώς ο Κώστας Παπανικολάου, που δεν είχε αγωνιστεί στο προηγούμενο ματς, αναμένεται να πάρει κανονικά χρόνο συμμετοχής.

"Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε, έχουμε αποδείξει ότι ως ομάδα είμαστε σκληροί. Θα κοιτάξουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να κερδίσουμε και, φυσικά, να βάλουμε την πίεση στην πλευρά της Μπαρτσελόνα. Αυτή τη στιγμή η πίεση είναι σ' εμάς αλλά θεωρούμε ότι έχουμε την ομάδα, έχουμε το ταλέντο, έχουμε τη μενταλιτέ να χτυπήσουμε αυτό το ματς", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μπαρτζώκας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ybiv54vlsp)

Do or die για τον Παναθηναϊκό το Game 4 με τη Μακάμπι στο Βελιγράδι

Με το μαχαίρι στα... δόντια ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ! Οι "πράσινοι" που βλέπουν πόσο τους... στοίχισε το break στο ΟΑΚΑ, διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τους Ισραηλινούς (21:45, NovaSports Prime) στο Βελιγράδι, σ' έναν αγώνα που έχει τον χαρακτήρα του τελικού, καθώς με ήττα αποχαιρετούν το Final Four. Ξεκάθαρος στόχος η νίκη για το "τριφύλλι" που αν ισοφαρίσει σε 2-2, τότε θα διεκδικήσει την πρόκριση στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι στο "καυτό" ΟΑΚΑ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0xrduxnpiw9)
Οι Παναθηναϊκός έχασε στο Game 3 από τη Μακάμπι με 85-83 στο Βελιγράδι, σ' ένα επεισοδιακό παιχνίδι... θρίλερ όπου η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε παράπονα από τη διαιτησία και πλέον με το 2-1 υπέρ της ισραηλινής ομάδας τα περιθώρια έχουν στενέψει και η νίκη είναι μονόδρομος. Ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί σε ένα ακόμη παιχνίδι χωρίς τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Για τη Μακάμπι αμφίβολος παραμένει ο σταρ της Γουέιντ Μπόλντγουιν, που δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο και το τρίτο ματς λόγω προβλήματος στον οπίσθιο μηριαίο, όμως ο ίδιος προπονήθηκε την Τετάρτη (01/05) και δεν αποκλείεται να αγωνιστεί.

Οι ώρες και τα κανάλια των αγώνων

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα Nova Sports 4

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 21:45, Novasports Prime