Η ΑΕΚ ήξερε πως με νίκη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" έπαιρνε από σήμερα τον τίτλο της Super League. Όμως στο χορτάρι του φαληρικού σταδίου η ομάδα που έπαιξε με αέρα πρωταθλήτριας ήταν ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και το τελικό υπέρ τους 2-0 έλεγε την απόλυτη αλήθεια για το τί συνέβη στην αναμέτρηση. 

Ο Ματίας Αλμέιδα εμφάνισε την ομάδα του με στόχο να "κλέψει" το παιχνίδι. Κάτι τέτοιο λίγο έλειψε να συμβεί στο φινάλε (για την ισοπαλία) όμως ο Κωνσταντής Τζολάκης ήταν ξανά εκεί. Τα δύο γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Αντρέ Όρτα σε ένα από τα κορυφαία του παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ντεμπούτο ως βασικός ο Αποστολόπουλος με τον Μεντιλίμπαρ να δικαιώνεται απόλυτα και για αυτή την επιλογή του.

Πιο πιεστικός ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ έχασε την πιο κλασική ευκαιρία

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους. Από τη μία οι γηπεδούχοι θέλησαν από νωρίς να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού έχοντας την μπάλα στα πόδια τους ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την πίεση των αντιπάλων τους παίζοντας διαρκώς με αντεπιθέσεις ψάχνοντας τον ταχυδυναμικό Λιβάι Γκαρσία.

Κι αν στην πρώτη επικίνδυνη φάση (τετ α τετ με Τζολάκη) ο επιθετικός της "Ένωσης" ήταν οφσάιντ, κάτι τέτοιο δε συνέβη στο 37' όταν ο Γκαρσία γύρισε την μπάλα στον Ελίασον ο οποίος αστόχησε απελπιστικά όντας σε πλεονεκτική θέση. Αυτή ήταν και η μόνη αξιόλογη φάση της ΑΕΚ και η μόνη στην οποία η (εξαιρετική) άμυνα του Ολυμπιακού έμοιασε ευάλωτη.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός είδε τον Ποντένσε να ανεβάζει στροφές καθώς δεν βοηθούσε στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Πορτογάλος απείλησε την εστία του Στάνκοβιτς με προσωπική ενέργεια ενώ λίγο αργότερα και ο Φορτούνης δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Αυστριακού τερματοφύλακα ο οποίος όμως δεν ανησύχησε. Οι φάσεις του πρώτου μέρους ήταν ελάχιστες, γι' αυτό και το σκορ έμεινε δικαιολογημένα στο 0-0 με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Μόνο ο Ολυμπιακός υπήρχε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, άνοιξε το σκορ ο Όρτα! 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Αλμέιδα έριξε τον Γιόνσον αντί του Σιντιμπέ πηγαίνοντας τον Πινέδα στα δεξιά της άμυνας. Με εξαίρεση μια κεφαλιά του Αραούχο από στατική φάση, η "Ένωση" είχε ρόλο κομπάρσου στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ανέβασε ταχύτητα και απείλησε αρχικά με τον Όρτα, μετά από εξαιρετικό χτίσιμο της επίθεσης.

Στη συνέχεια ο Στίλερ άφησε μαρκάρισμα του Σιμάνσκι πάνω στον Ποντένσε μέσα στην περιοχή όμως σε επόμενη φάση έδωσε φάουλ εκτός περιοχής με τον Φορτούνη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι του εξουδετερωμένου Στάνκοβιτς.

Εν τέλει η κυριαρχία των ερυθρόλευκων μεταφράστηκε σε γκολ στο 65' αφού ο Όρτα εκμεταλλεύτηκε γύρισμα εκτός περιοχής και με φαρμακερό σουτ με το αριστερό, νίκησε τον Στάνκοβιτς.

Ο Τζολάκης σταμάτησε την ΑΕΚ και ο Όρτα την αποτελείωσε!

Από το 70' και μετά οι γηπεδούχοι έμοιασαν να μένουν από δυνάμεις και να υποχωρούν ελαφρώς στον αγωνιστικό χώρο κάτι που έκανε έξαλλο τον Μεντιλίμπαρ. Οι παίκτες του Αλμέιδα έπαιρναν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Τζολάκη, παρ' όλο που ο Άμραμπατ ταλειπωρούσε τον Κίνι (είχε μπει αντί του εξαιρετικού Αποστολόπουλου).

Η κορυφαία στιγμή της ΑΕΚ ήρθε στο 84' από τα πόδια του Τσούμπερ με τον Τζολάκη να αποκρούει. Ο Ελβετός πήγε για ακόμη μια φορά στο 90' να νικήσει τον Έλληνα γκολκίπερ όμως εκείνος είπε ξανά μεγαλοπρεπές "ΌΧΙ". Και στην αντεπίθεση, ο Αντρέ Όρτα έδωσε τη χαριστική βολή κάνοντας το 2-0 και βάζοντας φωτιά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με τον κόσμο να ζητά το ευρωπαϊκό!

Οι ενδεκάδες:

Ολυμπιακός (Χ. Λ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Ντόι, Κάρμο, Αποστολόπουλος (69' Κίνι), Έσε, Όρτα, Τσικίνιο (88' Καρβάλιο), Ποντένσε (81' Ζ. Μαρτίνς), Φορτούνης, Ελ Κααμπί

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46' Γιόνσον), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (62' Άμραμπατ), Ελίασον (70' Μάνταλος), Αραούχο (62' Πόνσε), Λ. Γκαρσία (70' Τσούμπερ)