Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ Ντέιβιντ Μένσερ, μίλησε στο Openv TV σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της σύγκρουσης με τη Χαμάς, αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει τους λόγους για τους οποίους η χώρα του δεν έκανε δεκτή την πρόταση εκεχειρίας που ήρθε στο τραπέζι. 

Ο Μένσερ, ανέφερε ότι η Χαμάς το μόνο που θέλει να κάνει είναι να «αναδιοργανωθεί» και σημείωσε πως από την πλευρά του Ισραήλ δεν προτίθενται να το επιτρέψουν αυτό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d13jd5eut9lt)
«Δεν μπορώ να μοιραστώ ευαίσθητα σημεία της διαπραγμάτευσης. Κρέμονται ζωές από μία κλωστή σε αυτές τις διαπραγματεύσεις. Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι η Χαμάς πιστεύει ότι μπορεί να μείνει όρθια στο τέλος αυτού του πολέμου, πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει να έχει δύναμη στη Γάζα. Απλά δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε κάτι τέτοιο να συμβεί για τον από λόγο ότι η Χαμάς εύχεται να επανακαταλάβει τη Γάζα, θέλει να αναδιοργανωθεί και αυτό που λέει ότι θέλει να μας επιτεθεί ξανά και ξανά και ξανά» δήλωσε ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ακόμη τόνισε πως για το Ισραήλ, ο μόνος τρόπος να τελειώσει αυτή η διαμάχη, είναι να παραδώσει τα όπλα η Χαμάς και να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους. «Πολύ απλά αρνούμαστε να ζούμε άλλο δίπλα σε αυτή τη γενοκτονική οργάνωση. Αυτός ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει αμέσως τώρα, αυτό το απόγευμα, πριν βάλουμε τα παιδιά μας για ύπνο. Μπορεί να τελειώσει τώρα αν η Χαμάς πετάξει τα όπλα της και επιστρέψει τους ομήρους» είπε χαρακτηριστικά.