Η Χαμάς θα δημοσιοποιήσει ένα βίντεο αργότερα σήμερα, σχετικά με την τύχη του Ισραηλινού ομήρου Ναντάβ Πόπλεγουελ, σύμφωνα με αναφορές ειδησεογραφικών μέσων που πρόσκεινται στην ισλαμιστική οργάνωση.

Η Χαμάς νωρίτερα δημοσιοποίησε ένα σύντομο βίντεο του 51 ετών ομήρου, που είχε μία μελανιά στο δεξί μάτι του.

Ο Πόπλεγουελ επιβεβαίωσε το όνομα του στο βίντεο. Δεν έχει ξεκαθαρίσει από πότε είναι όμηρος της Χαμάς.

Δείτε το βίντεο

Ο στρατός του Ισραήλ έκλεισε το πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο

Ο στρατός του Ισραήλ ζήτησε σήμερα από τους κατοίκους και άλλων συνοικιών της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να απομακρυθούν από εκεί και να μετακινηθούν στη «διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή» στην αλ Μαουάσι, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Χ εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων. Περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει την πόλη.

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε επίσης ότι τα τρόφιμα και τα καύσιμα εξαντλούνται επειδή δεν λαμβάνει βοήθεια μέσω των κοντινών διαβάσεων.

Τα ισραηλινά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο και έκλεισαν το πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο κατά την έναρξη της επιχείρησής τους, ενώ τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι ήταν πολύ επικίνδυνο για το προσωπικό και τα φορτηγά τους να φθάσουν στο επαναλειτούργημα του περάσματος Kerem Shalom με το Ισραήλ.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απέρριψε την απειλή του προέδρου των ΗΠΑ να σταματήσει την προμήθεια ορισμένων όπλων αν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση σε «πληθυσμιακά κέντρα» στη Ράφα. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να «σταθεί και μόνο του» αν χρειαστεί.

Μετά από επτά μήνες πολέμου στη Γάζα, το Ισραήλ επιμένει ότι η νίκη είναι αδύνατη χωρίς την κατάληψη της πόλης και την εξουδετέρωση των τελευταίων εναπομεινάντων ταγμάτων της Χαμάς.

Αλλά με περισσότερους από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να βρίσκουν καταφύγιο εκεί, ο ΟΗΕ και οι δυτικές δυνάμεις έχουν προειδοποιήσει ότι μια ολοκληρωτική επίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικές απώλειες αμάχων και σε ανθρωπιστική καταστροφή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d16mr49hd38x)