Αλλαγές στο σκηνικό του καιρού έρχονται από την προσεχή Πέμπτη (09/05), με τον καιρό να αναμένεται άστατος, ενώ δυνατοί άνεμοι, αφρικανική σκόνη και πτώση της θερμοκρασίας θα κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Από την Πέμπτη έως και το Σάββατο (11/05) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η σκόνη και οι βροχές, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 24 βαθμούς Κελσίου. Άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σήμερα, Τρίτη του Πάσχα (07/05/2024) είναι μία εξαιρετική ανοιξιάτικη μέρα, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Από αύριο, Τετάρτη, περιμένουμε κάποιες τοπικού χαρακτήρα μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας, δηλαδή στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη» και συμπληρώνει: «Η αλλαγή του καιρού αναμένεται από την προσεχή Πέμπτη, καθώς έρχεται ένα σύστημα από τα δυτικά που θα δώσει αρκετές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Θα βρέξει και στην Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στη βΒόρεια Ελλάδα και στη Στερεά. Αυτό σημαίνει ότι περιμένουμε αρκετά φαινόμενα, θα βρέξει λίγο και στην Αττική το μεσημέρι-απόγευμα».

Ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος τονίζει στη συνέχεια: «Την Παρασκευή το σύστημα συνεχίζει και θα δώσει φαινόμενα και στα Δωδεκάνησα, ενώ θα ξαναβρέξει και στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Υπάρχει μία σχετική βελτίωση το Σάββατο. Ωστόσο, και εκείνη τη μέρα θα βρέξει, αλλά σε λιγότερες περιοχές, στα δυτικά της χώρας ως επί το πλείστον».

Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος, βροχές αναμένονται στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο, αλλά και σε κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας. Την Παρασκευή αναμένονται και πάλι βροχές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ από Πέμπτη μέχρι και Κυριακή η θερμοκρασία θα πέσει στην Αθήνα στους 23-24 βαθμούς.

Από αύριο, Τετάρτη, θα έχουμε την επανεμφάνιση λίγης ποσότητας αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά, αλλά και γενικά σε όλη την Ελλάδα, ενώ μία μέρα μετά, την Πέμπτη, οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, ενώ την Παρασκευή θα «γυρίσουν» σε βοριάδες 6-7 μποφόρ. Την ερχόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα από την Πέμπτη (16/05/2024), περιμένουμε άνοδο με 30άρια.