Υλικά για ραβασάκι φέτας

  • Φύλλο κρούστας 3 φύλλα
  • Μέλι 3 κουταλιές σούπας
  • Μαύρο σουσάμι 1 κουταλάκι γλυκού
  • Φέτα 400 γρ σκληρή
  • Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

Συνταγή ραβασάκι φέτας

  • Διπλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στην μέση.
  • Τοποθετούμε στο κέντρο μία φέτα από το τυρί μας περίπου 3 cm, διπλώνουμε τα πλαϊνά σημεία του φύλλου και τυλίγουμε σαν φάκελο, έτσι ώστε να θωρακίσουμε το τυρί στο εσωτερικό του φύλλου.
  • Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει αρχίζουμε να τηγανίζουμε τα ραβασάκια φέτας μέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  • Με ένα κουτάλι τα περιχύνουμε από ψηλά με το μέλι (προσπαθούμε να μην πέσει μαζεμένη ποσότητα μελιού σε ένα σημείο , αλλά να απλωθεί ομοιόμορφα). Τέλος πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό.