Μας συγκλόνισε στον πρώτο κύκλο του «Maestro» µε τη µοναδική ερµηνεία του στον ρόλο του Φάνη, ενός πλούσιου επιχειρηµατία, µυστήριου τύπου και σκοτεινού. Ο Φάνης Μουρατίδης είναι ένας κατά γενική οµολογία ταλαντούχος ηθοποιός, που έχει περάσει στην καριέρα του από όλες τις πτυχές της υποκριτικής. Η δεύτερη σεζόν του «Maestro» θα κάνει πρεµιέρα στις 16 Μαΐου σε Mega και Netflix ταυτόχρονα. Την περίµενε την τόσο µεγάλη επιτυχία, που ταξιδεύει και εκτός συνόρων; «Ηξερα από την αρχή ότι είναι διασφαλισµένη η επιτυχία από το επίπεδο και την ποιότητα του προϊόντος. Το ότι θα έφτανε σε αυτό το level, όµως, δεν θα µπορούσα να το ξέρω. Ωστόσο, γνωρίζοντας τον Χριστόφορο, δεν εκπλήσσοµαι, αφού πίστευα ότι θα µπορούσε αυτή η δουλειά να καταφέρει να κάνει τη διαφορά, καθώς ο Χριστόφορος έχει όλες τις προδιαγραφές και όλα τα εχέγγυα για να το πετύχει».

Ο «Φάνης» είναι ένας άνθρωπος σκοτεινός και µε την ερµηνεία του σπάει το σερί της συνεχόµενης κωµωδίας. «Το κοινό µάς συνδέει µε τα τελευταία πράγµατα που έχουµε κάνει. ∆υσκολεύεται να µας συνδέσει µε κάτι άλλο. Και επειδή εδώ και 12 χρόνια κάνω µόνο κωµωδίες, κάπου έχει περάσει στο κεφάλι τους ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτός κάνει αυτό µόνο. Χαίροµαι για την πρόταση του Χριστόφορου, γιατί έχει τη νόηση να καταλάβει τι υλικό έχει στα χέρια του και πώς να το χρησιµοποιεί», εξηγεί.

Φάνης Μουρατίδης: «Ο Παπακαλιάτης είναι συνώνυµο της επιτυχίας»

Πώς είναι η συνεργασία µαζί του; «Εχουµε να κάνουµε µε έναν άνθρωπο που νοιάζεται για τη δουλειά του, που είναι πάνω από όλα. Πρέπει να είσαι και ολίγον κουραστικός αν θέλεις να έχεις αποτέλεσµα σε αυτή τη χώρα, άρα να έχεις το κουράγιο, τον χρόνο, το πάθος να γίνεσαι αυτός ο ενοχλητικός τύπος που κάθε 5 λεπτά λέει “Τι κάνεις τώρα; Το έκανες αυτό;”. Γι’ αυτό και η επιτυχία σε κάποιους ανθρώπους δεν είναι τυχαία. Ο Παπακαλιάτης είναι συνώνυµο της επιτυχίας. Είναι ένας άνθρωπος-ορχήστρα κυριολεκτικά».

Ο δεύτερος κύκλος ξεκινά, όµως δεν αγχώνεται για το αν θα έχει την ίδια ή ακόµα και µεγαλύτερη απήχηση στο κοινό. «∆εν µου συµβαίνει συχνά στη ζωή µου να κάνω τέτοια συνεργασία. Συνέβη µία φορά στα 34 χρόνια της καριέρας µου. ∆εν ξέρω αν ο κόσµος θα το αγκαλιάσει, αλλά εγώ θέλω να απολαύσω αυτό που µου συµβαίνει, γιατί είναι πρωτόγνωρο, και εύχοµαι σε όλους τους συναδέλφους µου να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν µια τέτοια εµπειρία µε ένα τέτοιο επίπεδο και µε µια τέτοια παιδεία», τονίζει.

Τι θα δούμε στον δεύτερο κύκλο του «Maestro»

Ρωτάω για τη συνεργασία µε τον Χριστόφορο… Είναι απαιτητικός; Αυστηρός; «Είναι άνθρωπος πάνω απ’ όλα. Νοιάζεται για τους συνεργάτες του, τους αγαπάει. ∆ιαχειρίζεται πράγµατα που άλλος στη θέση του θα συµπεριφερόταν αλλιώς. Η σεµνότητα και η ταπεινότητα δεν περιγράφονται. Βάζει µια φωνή και ακολουθούν 40 “συγγνώµη”», εξηγεί. Αποκαλύψεις για όσα θα ακολουθήσουν στον δεύτερο κύκλο δεν µπορεί να κάνει, όµως σίγουρα οι εξελίξεις θα µας καθηλώσουν. «Θα δείτε µια καλύτερη “γεωγραφία” των ανθρωπίνων σχέσεων στην αρχή και στη συνέχεια θα πάνε τα πράγµατα εκεί όπου πρέπει να πάνε. Θα δείτε πώς ένα σηµαντικό γεγονός ακουµπάει και µεταµορφώνει τις σχέσεις των ανθρώπων σε πρώτη φάση και µετά πώς όλο αυτό ανατρέπεται µε κάτι ανθρώπινο, αλλά ταυτόχρονα και σκληρό», λέει.

Το «Maestro» είναι η ιστορία που φέρνει στο επίκεντρο την έµφυλη βία της διπλανής πόρτας. «Είµαι πολύ χαρούµενος, γιατί, κρίνοντας από την πρώτη χρονιά, είδα πως η χώρα συµφιλιώθηκε, κατάλαβε, γνώρισε ένα πολύ µεγάλο ποσοστό των ανθρώπων. Η κοινωνία κινήθηκε προς µια κατεύθυνση, στην οποία µπορεί η σειρά να την οδήγησε προς τα εκεί, βγάζοντας ευαίσθητες στιγµές, ευάλωτες και δείχνοντάς τις µε έναν τρόπο όπως όλοι ονειρευτήκαµε και όπως όλοι ακούγαµε ή... κακοποιηθήκαµε στο µέτρο αυτό πολύ και µπορούµε να το αναγνωρίσουµε. ∆εν είναι εύκολο να φτιάξεις κάτι που θα µπορέσει το µεγαλύτερο κοµµάτι του κοινού να το επεξεργαστεί, να το χωνέψει, να βγάλει δικά του συµπεράσµατα και να µπορεί να τοποθετηθεί µετά πάνω σε αυτό. Αυτό έχει συµβεί στη συγκεκριµένη σειρά…», καταλήγει.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»