Μετά το Πάσχα τα σπουδαία στο τηλεοπτικό τοπίο, που τώρα είναι ασαφές. Περίπου. Μέχρι τότε όµως, άλλοι τηλεαστέρες έχουν ήδη κάνει... Ανάσταση, άλλοι ανεβαίνουν ακόµη τον Γολγοθά του µαρτυρίου της... Nielsen, άλλοι, όντες stand by, προσδοκούν σε θαύµα.

Τα Mega-λα πλάνα

Στο Mega, το «Mega Καληµέρα» ολοκληρώθηκε, µε την Ελεονώρα Μελέτη να βρίσκεται ήδη στην «αρένα» της πολιτικής - ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία για την είσοδό της στην Ευρωβουλή. ∆ιατηρεί αγαστές σχέσεις µε το Mega, ενώ δεν έχει κρύψει την επιθυµία της για late night εκποµπή, όπως τα επιτυχηµένα «Μεσάνυχτα» που παρουσίαζε στον Alpha.

H ∆ανάη Μπάρκα έχει ενεργό συµβόλαιο και για την επόµενη σεζόν ενώ, ως γνωστόν, η Ελένη Μενεγάκη ολοκληρώνει την τριετή συνεργασία της µε το Mega µε ένα «καθ’ όλα βελούδινο διαζύγιο».

To «The Chase» µε τη Μαρία Μπεκατώρου συνεχίζεται, ενώ το Mega σκοπεύει να εντάξει και ένα τηλεπαιχνίδι στο πρόγραµµα του Σαββατοκύριακου το οποίο έχει τίτλο «One Question» και πλέον αναζητείται ο παρουσιαστής του.

Στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου συνεχίζει η Σίσσυ Χρηστίδου µε το «Χαµογέλα και πάλι!», ενώ σύντοµα θα αποφασιστεί και το µέλλον του «Ακόµα δεν είδες τίποτα!» µε τον Κώστα Τσουρό.

Το νέο πρόγραμμα του ANT1

Στον ΑΝΤ1 ανακοινώθηκε η ανανέωση του συµβολαίου του Γρηγόρη Αρναούτογλου. Θα παρουσιάζει το «The 2night show», το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατοµµυριούχος» και το νέο ταξιδιωτικό «The Road Show», που ξεκίνησε µε γυρίσµατα στην Κρήτη. Τη συνεργασία του µε το κανάλι ανανέωσε και ο Νίκος Χατζηνικολάου και για το «Ενώπιος ενωπίω» και ως άνκορµαν.

Σε τροχιά ανανέωσης του συµβολαίου του για το «Πρωινό» είναι ο Γιώργος Λιάγκας, ενώ το τι πρόκειται να συµβεί µε το «I Love Sou Kou» της Μπέττυς Μαγγίρα θα εξαρτηθεί από το ραντεβού που θα γίνει µεταξύ καναλιού και παρουσιάστριας µετά το Πάσχα. Η Ζέτα Μακρυπούλια συνεχίζει µε το «Rouk Zouk», ο Θάνος Κιούσης µε το «5x5» και ο Αντώνης Κανάκης µε τους «Αρβύλα». Παρουσία στο νέο πρόγραµµα του ΑΝΤ1 θα έχει και ο Σάκης Τανιµανίδης µε τον τρίτο κύκλο του «Dragons’ Den», ενώ δεν υπάρχει οριστική απόφαση για την επαναφορά ή µη του «Your Face Sounds Familiar».

Η Καινούργιου και οι άλλοι

Με ελάχιστες αλλαγές θα κάνει πρεµιέρα και την επόµενη σεζόν το «Happy Day» της Σταµατίνας Τσιµτσιλή στον Alpha, σε αντίθεση µε τη «Super Κατερίνα» που ακολουθεί αµέσως µετά. Η εκποµπή της Κατερίνας Καινούργιου (για τους φίλους, KatKen) εµφανίζει µειωµένη τηλεθέαση. Οι αλλαγές ξεκίνησαν ήδη µε την αποχώρηση του Ανδρέα Μικρούτσικου. Αλλαγές θα υπάρξουν και στο πάνελ του «Καλύτερα δεν γίνεται» της Ναταλίας Γερµανού τα Σαββατοκύριακα, ενώ ήδη η παρουσιάστρια ξεκίνησε γυρίσµατα για τον δεύτερο κύκλο του βραδινού σόου «The Secret Song». Συνεχίζει ως έχει το «Kitchen Lab» του Ακη Πετρετζίκη, ενώ θα υπάρξει και ακόµη ένας κύκλος της εκποµπής οδοιπορικών «Akis Food Tour».

Αναµείνατε στο ακουστικό σας

Ερωτηµατικό υπάρχει τα τελευταία 24ωρα σχετικά µε την παραµονή της Τατιάνας Στεφανίδου στον Alpha, αλλά και αναφορικά µε τον «τιµονιέρη» του «Deal», µε τον ηθοποιό Μελέτη Ηλία τώρα να φιγουράρει ως φαβορί. Ο Νίκος Μουτσινάς φέρεται να αρνήθηκε την εν λόγω πρόταση, αλλά επιδιώκει late night εκποµπή.
Στον Σκάι, η εκποµπή «Η µαµά µου µαγειρεύει καλύτερα απ’ τη δική σου» µε τον Μάρκο Σεφερλή συνεχίζεται, ενώ έρχεται το «Still Standing» µε παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο, που ολοκληρώνει τον «Μονοµάχο». Το ερωτηµατικό είναι τι θα συµβεί µε τη Φαίη Σκορδά και τη Μαρία Μπακοδήµου, µε τα ραντεβού αµφότερων των κυριών µε τους επιτελικούς του καναλιού να έχουν οριστεί για µετά το Πάσχα.

Ο Γιώργος Λιανός έχει αναλάβει το «The Voice», ενώ ο µόνος βέβαιος από τους κριτές είναι ο Σάκης Ρουβάς. Επίσης, το «Survivor» επανέρχεται από τον Ιανουάριο του 2025.

Στο Star συνεχίζουν στο «Breakfast» οι Ελένη Χατζίδου και Ετεοκλής Παύλου µε την οµάδα τους, η Ζήνα Κουτσελίνη µε τις «Αλήθειες» της αλλά και τη βραδινή της εκποµπή, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου µε το «Shopping Star», καθώς το «GNTM» τελικά δεν επιστρέφει, η ∆έσποινα Μοιραράκη µε το «Cash or Trash» και ο Πέτρος Πολυχρονίδης µε τον «Τροχό της τύχης». Το κανάλι εξασφάλισε τα δικαιώµατα και ενός νέου τηλεπαιχνιδιού, του «Club 1%».

Η «Φάρµα» θα επιστρέψει µε παρουσιαστή και πάλι τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ενώ στο δεύτερο µισό της επόµενης σεζόν θα επιστρέψει και το «MasterChef», µε την ίδια σύνθεση.

Οσον αφορά το Open, το κανάλι στο τέλος της σεζόν κάνει ακόµη µια προσπάθεια µε το λανσάρισµα του ριάλιτι «TV Queen» που σηµατοδότησε την επιστροφή της Ιωάννας Μαλέσκου στη µικρή οθόνη. Επίσης στο πρόγραµµα του σταθµού εντάχθηκε και το διαδικτυακό «Γηροκοµείο» του Ηλία Ψινάκη. Θα ακολουθήσει µια νέα βραδινή εκποµπή µε την Αννα ∆ρούζα και πολύ πιθανόν να επιστρέψει στον «αέρα» και το «After Dark» µε τον Θέµη Γεωργαντά.
Τι θα γίνει µε τις εκποµπές που παρουσιάζουν Ελένη Τσολάκη, Κατερίνα Ζαρίφη, Αννίτα Πάνια, Νάσος Γουµενίδης; Αγνωστοι αι βουλαί του Κυρίου - µέχρι στιγµής. Καλή Ανάσταση...

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή