Ως ένα ακόμα βήμα προς την -από αμοιβαία πρόθεση, ως φαίνεται- πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων πολιτείας και Εκκλησίας, μετά την απόσταση που είχε δημιουργήσει μεταξύ τους η θέσπιση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, εκλαμβάνεται η παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου σε δείπνο στη Μητρόπολη Σταυρουπόλεως και τα θερμά λόγια για τον Μητροπολίτη Βαρνάβα.

047-1140x570


Πρόκειται για την πρώτη σχετική κίνηση μετά από μήνες «πάγου» προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με κορυφαίο επεισόδιο το «άκυρο» της Ιεραρχίας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

«Στο τραπέζι μας κάθεστε κι εσείς, οι ιερείς που συντονίζετε τη φιλανθρωπική δράση στις ενορίες σας. Σημαιοφόροι της συμπόνοιας, αχθοφόροι του καλού, είστε εκείνοι που, πάντοτε παρόντες, μεριμνάτε για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας», δήλωσε η κυρία Σακελλαροπούλου, εξαίροντας παράλληλα το καθημερινό έργο των εκατοντάδων εθελοντών της Μητρόπολης.

Η αντιστροφή του κλίματος στις σχέσεις πολιτείας και Εκκλησίας είχε αρχίσει να καταγράφεται από την κοινή παρουσία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου στις κοινωνικές δομές της Εκκλησίας στο Δήλεσι και κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια του Πάσχα, με την ενιαία στάση που διατηρήθηκε απέναντι σε ακραίες φωνές, που έβαζαν στο στόχαστρο βουλευτές που ψήφισαν τον νόμο για την ισότητα στον γάμο. Ουδείς άλλωστε από τον χώρο της Εκκλησίας και από το πολιτικό σύστημα γενικότερα επιθυμεί τέτοιας έντασης οξύνσεις στον δημόσιο χώρο.


55049-image00023-4-1-1920x1440-1-768x512