Στο Ηράκλειο βρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευρωβουλευτής, Νίκος Παπανδρέου για να μιλήσουν στην εκδήλωση με θέμα «Ο Ανδρέας μέσα από τα μάτια των παιδιών του», που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου. Μια επιτυχημένη εκδήλωση, τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και σε παρουσία κόσμου. 

Μέσα από την προβολή σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού και τις αφηγήσεις του Πρώην πρωθυπουργού και Προέδρου του Ιδρύματος, Γιώργου Α. Παπανδρέου και του Ευρωβουλευτή Νίκου Α. Παπανδρέου, ήρθαν στο προσκήνιο ξεχωριστές στιγμές για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και την εποχή του.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό της οικογένειας Παπανδρέου, αλλά και τις οικογενειακές μαζώξεις στο Καστρί, τον Γέρο της Δημοκρατίας να χορεύει τη Μαργαρίτα μετά το φαγητό, στους ήχους του αγαπημένου του τραγουδιού «Τι είναι αυτό που το λένε Αγάπη», την πλατεία στο Καλέντζι στην πρώτη προεκλογική εκστρατεία του Ανδρέα και το βράδυ της Χούντας στο πατρικό μας όταν οι φαντάροι απείλησαν τον Γιώργο με ένα πολυβόλο στον λαιμό και ο Ανδρέας παραδόθηκε όταν τον άκουσε να τους λέει ψέματα ότι ήταν τάχα στο σπίτι του Γέρου.

Το χαλαρό ποτό με παλιούς νεολαίους

Μετά την εκδήλωση, τα αδέρφια Παπανδρέου βγήκαν για χαλαρό ποτό με παλιά στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, που είχαν γράψει την δική τους ιστορία στην αυτόνομη τότε «πράσινη» νεολαιίστικη οργάνωση. Στη φωτογραφία διακρίνονται ανάμεσα σε άλλους η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, η οποία υπήρξε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής πολιτικής οργάνωσης νεολαίας στην Ελλάδα, ο Πάνος Αναστασιάδης, η Δέσποινα Συγγελάκη, ο Νίκος Γιαλιτάκης, o Μανώλης Πετράκης, ο Γιώργος Αλεξάκης, ο Πέτρος Ινιωτάκης, ο Γρηγόρης Νόλλας, ο Γιώργος Σησαμάκης και ο Γιάννης Δραμουντάνης.