Σφοδρή απάντηση στον Παύλο Πολάκη, για τα όσα ανέφερε για το Νοσοκομείο Σαντορίνης, έδωσε με ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τονίζει ότι υπάρχει πόρισμα για την «σκανδαλώδη εξαγορά» ενός ζημιογόνου ΚΕΚ κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρεται σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, οι οποίες γίνονταν δύο ημέρες πριν από τις εκλογές του 2019.

«Μέσα στην ίδια ημέρα, λήφθηκε απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΚ, άμεση απόφαση του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ και αυθημερόν απόφαση έκτακτης επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας, με την οποία έγινε η τελευταία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με 185.000€ που εκταμιεύθηκε την ίδια ημέρα! Αυτά δεν γίνονται! Γιατί τέτοια βιασύνη κύριε Πολάκη;…», σημειώνει χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο υπουργός.

Διαβάστε ακόμα: Πολάκης σε Γεωργιάδη: "Λαδέμπορα της Υγείας, δεν έχει πάτο ο βούρκος που ρίχνετε τη χώρα"

Και καταλήγει με νόημα: «Λοιπόν Παύλο, όταν θα μιλάς σε εμένα για κακοδιαχείριση φρόντιζε να πλένεις το στόμα σου με αντισηπτικό… Και μια συμβουλή. Μην βιαστείς να απαντήσεις σε αυτή μου την ανάρτηση!».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Επειδή ο Παύλος Πολάκης με κάλεσε να ασχοληθώ με το Νοσοκομείο Σαντορίνης και την ΑΕΜΥ ΑΕ και τις καταγγελίες του για κακοδιαχείριση (γνωστής σε όλους αξιοπιστίας…) ασχολήθηκα!

»Ασχολήθηκα και βρήκα στα συρτάρια καταχωνιασμένο ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει συντάξει αναλυτικό πόρισμα ελέγχου αναφορικά με την σκανδαλώδη εξαγορά από την ΑΕΜΥ ΑΕ το 2017 επί θητείας Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας του ΚΕΚ/ΚΨΥ, ενός ΚΕΚ ζημιογόνου και με ανύπαρκτη υλοποίηση προγραμμάτων, που στοίχισε συνολικά 1.485.000€ στους Έλληνες φορολογούμενους! Το Υπουργείο Υγείας επί Πολάκη το 2017 έκρινε σκόπιμη την μεταβίβαση του συνόλου του εταιρικού ποσοστού του ΚΕΚ προς την ΑΕΜΥ ΑΕ, παρά το ότι η καθαρή του θέση ήταν αρνητική και ανερχόταν τότε στο ποσό των -897.311,35€. Προς τούτο εγκρίθηκε η έκτακτη χρηματοδότηση της ΑΕΜΥ με 1,1εκατ€. Η απόφαση, όπως διαπιστώνει το πόρισμα της ΕΑΔ, δεν υποστηριζόταν από κάποια μελέτη σκοπιμότητας, βιωσιμότητας, σχέδιο ή άλλη επιχειρηματολογία.

Και το καλύτερο; Ακολούθησαν άλλες δύο αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου του ΚΕΚ, με την τελευταία να πραγματοποιείται ως συνολική διαδικασία αυθημερόν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, δηλάδή 2 ημέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές του 2019 και τελευταία ημέρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

»Δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές του 2019, μέσα στην ίδια ημέρα, λήφθηκε απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΚ, άμεση απόφαση του ΔΣ της ΑΕΜΥ ΑΕ και αυθημερόν απόφαση έκτακτης επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας, με την οποία έγινε η τελευταία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με 185.000€ που εκταμιεύθηκε την ίδια ημέρα! Αυτά δεν γίνονται! Γιατί τέτοια βιασύνη κύριε Πολάκη;…

»Λοιπόν Παύλο, όταν θα μιλάς σε εμένα για κακοδιαχείριση φρόντιζε να πλένεις το στόμα σου με αντισηπτικό… Και μια συμβουλή. Μην βιαστείς να απαντήσεις σε αυτή μου την ανάρτηση! Σκέψου καλά και κράτα την απάντηση για την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος, όπου με εντολή μου θα διαβιβασθεί αρμοδίως το πόρισμα ώστε η Δικαιοσύνη να επιληφθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους μας. Γιατί εγώ έχω μάθει στη ζωή μου όλα να είναι στο φως!».

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες ο Παύλος Πολάκης είχε αναδημοσιεύσει αναρτήσεις στο Twitter/X, που αναφέρονταν στο Νοσοκομείο Σαντορίνης.