Εφόσον υπάρξει αίτημα είτε από τον σύλλογο συγγενών θυμάτων των Τεμπών είτε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μ. Κοντοτόλη, με θέμα «Να κηρυχθεί η 28η Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα και σε όλη τη Θεσσαλία ως ημέρα τιμής και μνήμης των 57 νεκρών συμπολιτών μας στο δυστύχημα των Τεμπών».

Όπως σημείωσε ο κ. Λιβάνιος, με το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο για τις περιφερειακές αργίες, που περιγράφει ιστορικά γεγονότα και θρησκευτικές εορτές, «δεν υπάρχει δυνατότητα» να τεθεί ως αργία. Εφόσον όμως υπάρχει αίτημα από τον σύλλογο γονέων και από την Περιφέρεια της Θεσσαλίας, προφανώς και θα εξεταστεί με τη δέουσα προσοχή και τη δέουσα σοβαρότητα, είπε ο κ. Λιβάνιος.

Η κ. Κοντοτόλη χαρακτήρισε θλιβερό που η κυβέρνηση δεν υιοθετεί την πρόταση αυτή, καλώντας την να προσαρμοστεί στο κοινό περί δικαίου αίσθημα. «Η κοινωνία μόνο να κερδίσει έχει από την καθιέρωση της 28ης Φεβρουαρίου ως μέρας μνήμης και τιμής στους νεκρούς των Τεμπών», είπε η κ. Κοντοτόλη. Ανταπαντώντας, ο κ. Λιβάνιος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να μην ξαναζήσουμε τέτοια γεγονότα, ιδίως όταν χάνονται νέοι άνθρωποι.