Σήμερα ή το αργότερο αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει στη Βουλή πρόταση για την ψήφιση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.
Με την κίνηση αυτή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθυμεί να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, αφού, όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να ανοίξει ένα τέτοιο θέμα τη συγκεκριμένη στιγμή, καθώς στο εσωτερικό της Ν.Δ. υπάρχουν πολλές και σοβαρές ενστάσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών.


ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάλληλη στιγμή για κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν, ωστόσο, ότι αυτή είναι η πλέον ενδεδειγμένη στιγμή, καθώς η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας αμφισβητεί ευθέως τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που μελλοντικά αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας.

Όπως επισημαίνουν, μάλιστα, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την παθητική στάση της και να αντιμετωπίσει άμεσα, με αυστηρότητα, στη βάση των προβλέψεων της Συμφωνίας και με κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων διπλωματικών μέσων σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο, οποιαδήποτε χρήση όρων ή ενέργειες από τη νέα πρόεδρο και τα μέλη της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας παραβιάζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών - ειδικά δε τη συνταγματική της ονομασία».


Κασσελάκης σε κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ, την τακτική της «κατά μέτωπο επίθεσης» εναντίον της κυβέρνησης έχει επιλέξει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι αναφορές του για «υπουργούς που δολοφονούν τα παιδιά», αλλά και η δήλωσή του ότι όποιος πειράζει τους υγειονομικούς «θα τον σκίσει». Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει επιλέξει αυτόν τον δρόμο της αντιπαράθεσης με τη Ν.Δ. μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου για δύο λόγους.

Κατ’ αρχάς, θεωρεί ότι αυτά που λέει εκφράζουν τον μέσο Έλληνα πολίτη, ο οποίος είναι δυσαρεστημένος από την κυβερνητική πολιτική ειδικά σε ό,τι αφορά την ακρίβεια και το θέμα των Τεμπών.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι αντίθετα με ό,τι νομίζουν στο κυβερνών κόμμα, οι ψηφοφόροι πλέον δεν αντιδρούν ή δεν σοκάρονται με κάποιες εκφράσεις. Αντίθετα σε μεγάλο βαθμό αισθάνονται ικανοποίηση γιατί «κάποιος τα λέει έξω από τα δόντια». Ο δεύτερος λόγος που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να ακολουθήσει αυτή την τακτική έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να απαξιώσει στα μάτια των Ελλήνων ψηφοφόρων τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει θέσει σε κόκκινο συναγερμό το επιτελείο του, προκειμένου να οργανωθεί με «ακρίβεια χειρουργείου» η αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., απέναντι στο σχέδιο του Μαξίμου. Στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι βάσει του σχεδίου Γκρίνμπεργκ ο πρωθυπουργός έχει βγει από το «κάδρο» των προσωπικών επιθέσεων εναντίον Κασσελάκη, έχοντας όμως αναθέσει αυτή τη δουλειά στον Άδωνι Γεωργιάδη, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Νίκο Ρωμανό, καθώς και στον Στέλιο Πέτσα.

Γι’ αυτό άλλωστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον του υπουργού Υγείας πριν από λίγες μέρες, θυμίζοντας αναρτήσεις του από το παρελθόν. Η κίνηση αυτή -λένε οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη- εντάσσεται στην επιλογή του προέδρου να μην αφήνει αναπάντητες τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, ανταποδίδοντας τα πυρά, με όρους όμως πραγματικών γεγονότων. Κι αυτό «γιατί θεωρεί ότι είναι σε εξέλιξη μια ενορχηστρωμένη εκστρατεία λάσπης».

Κατα τ’ άλλα, ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει τις περιοδείες του ενόψει των ευρωεκλογών. Χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. βρέθηκε στη Μαγνησία και σήμερα θα περιοδεύσει σε Καρδίτσα και Λάρισα. Την Τρίτη 14 Μαΐου θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης. Στη συνέχεια, θα περιοδεύσει σε Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.