Επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, στα Ανώγεια της Κρήτης, πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 14 Μαΐου, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, o υπουργός παρακολούθησε την παρουσίαση του «Αστεροσχολείου».

*Διαβάστε εδώ: Βορίδης για Βόρεια Μακεδονία: ''Είχαμε προβλέψει τις εξελίξεις - Δεν θα κυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών''

Πρόκειται για μια εκπαιδευτική δράση που στοχεύει στην ενίσχυση των μαθητών με επιπλέον γνώσεις και την καλλιέργεια δεξιοτήτων, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τους ορίζοντές τους.

Η λειτουργία του Αστεροσκοπείου κινείται προς την κατεύθυνση της εξωστρέφειας της περιοχής, ενώ εξασφαλίζει προστιθέμενη αξία στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Πιερρακάκης υπενθύμισε πως το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα έχει ενταχθεί από το 2021 στο πρόγραμμα «Fibre in the sky» του European Space Agency (ESA), κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη

Στα Ανώγεια, στο Αστεροσκοπείο του Σκίνακα, παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του «Αστεροσχολείου», μιας εμβληματικής δράσης εκπαίδευσης που θα συμβάλλει στην απόκτηση γνώσεων και την ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Το 2021, με πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εντάξαμε το Αστεροσκοπείο του Σκίνακα στο πρόγραμμα «Fibre in the sky» του ESA. Σήμερα, με το «Αστεροσχολείο» κάνουμε ακόμα ένα βήμα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και του αποτυπώματος του Αστεροσκοπείου στην τοπική κοινωνία. Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης / Giannis A. Kefalogiannis Eleonora Meleti Sokratis Kefalogiannis