«Το report της ΕΕ μας λέει ότι αν μείνουμε με τους κανόνες τους οποίους έχουμε το σύστημά μας είναι βιώσιμο μέχρι το 2070» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κος Πάνος Τσακλόγλου, αναφορικά με το ασφαλιστικό.

Διαβάστε ακόμα: Οι κερδισµένοι από τις αλλαγές στις συντάξεις: Από το 2025 θα υπολογίζονται µε βάση τους µισθούς - Παραµένει κριτήριο ο πληθωρισµός για τους "παλιούς"

Ερωτηθείς ποιο είναι το όριο σύνταξης μέχρι το 2027, ο υφυπουργός απάντησε: «Αυτό το οποίο είναι σήμερα δηλαδή 62 έτη για μειωμένη σύνταξη και 67 γενικό ασφαλιστικό όριο χωρίς κανένα πέναλτι ακόμα και για μειωμένες συντάξεις».

Παράλληλα, ο Πάνος Τσακλόγλου  αναφορικά με την ανεργία σημείωσε: «Από τότε που αναλάβαμε μέχρι τώρα η ανεργία έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 7 ποσοστιαίες μονάδες, σήμερα βρισκόμαστε γύρω στο 10%. Θα πάει σε μονοψήφιο νούμερο δεν υπάρχει αμφιβολία».

Ο Πάνος Τσακλόγλου   στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 14-05-24

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Πάνου Τσακλόγλου στα Παραπολιτικά 90,1:

Για το ασφαλιστικό

Π.ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ: Το report της ΕΕ μας λεει ότι αν μείνουμε με τους κανόνες τους οποίους έχουμε το σύστημά μας είναι βιώσιμο μέχρι το 2070. Πρέπει να διατηρήσουμε τους σημερινούς κανόνες.

Ερωτηθείς ποιο είναι το όριο σύνταξης μέχρι το 2027

Π.ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ:  Αυτό το οποίο είναι σήμερα δηλαδή 62 έτη για μειωμένη σύνταξη και 67 γενικό ασφαλιστικό όριο χωρίς κανένα πέναλτι ακόμα και για μειωμένες συντάξεις.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις

Π.ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ: Ληξιπρόθεσμη σύνταξη είναι όταν περνάει τους 3 μήνες. Ο μέσος χρόνος απονομής ακόμα και των εκκρεμών συντάξεων έχει περιοριστεί πάρα πολύ, να σας πω ότι θα εξαλειφθούν όλες νομίζω ότι δεν θα ήμουνα ειλικρινής. Το νούμερο των εκκρεμών συντάξεων πέφτει διαρκώς, στην αρχή της χρονιάς νομίζω ότι ήταν περίπου 27 χιλιάδες και ήδη αυτό το νούμερο «τρώγεται» λίγο-λίγο.

Αναφορικά με την ανεργία

Π.ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ: Από τότε που αναλάβαμε μέχρι τώρα η ανεργία έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 7 ποσοστιαίες μονάδες, σήμερα βρισκόμαστε γύρω στο 10%. Θα πάει σε μονοψήφιο νούμερο δεν υπάρχει αμφιβολία. Η τάση εξακολουθεί να είναι προς τα κάτω. Από το ’19 και μετά έχουν δημιουργηθεί περίπου 450 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, έχει μειωθεί σε απόλυτο αριθμό ο αριθμός των ανέργων και αντίθετα  απ’ ότι θα περιμέναμε από τα δημογραφικά στοιχεία έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν στο εργατικό δυναμικό κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και το οποίο ελπίζουμε να συνεχίσει και στα επόμενα χρόνια.

Ερωτηθείς αν θα γίνουν έλεγχοι για τις συνθήκες εργασίας των εποχικών εργαζομένων στα νησιά

Π.ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ: Και γίνονται και θα εξακολουθήσουν να γίνονται έλεγχοι από το ΣΕΠΕ.