Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Μπεκατώρου, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

*Διαβάστε εδώ: Έξι ερωτήματα Γεροτζιάφα προς τον Κασσελάκη: Υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις "προγραφές" που ανακοίνωσε ο Πολάκης;

Κληθείσα να σχολιάσει την ανάρτηση του κ. Παπανώτα που τη χαρακτηρίζει ως «επαγγελματία δικαιωματίστρια», είπε: «Δεν πρόκειται να μπω σε μια προσωπική αντιπαράθεση, γιατί το θέμα της έμφυλης βίας δεν είναι καθόλου προσωπικό και εγώ και ο κ. Παπανώτας είμαστε πολύ λίγοι γι' αυτό το θέμα. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του, κρινόμαστε στην πορεία του χρόνου, οπότε δεν με ανησυχεί αυτό, θεωρώ ότι μέσα από τις πράξεις μας και με τον τρόπο που έχουμε κινηθεί ως άνθρωποι και θα κρινόμαστε και κριθήκαμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε ο καθένας γι' αυτά που πιστεύει ότι αξίζουν».

Ερωτηθείσα τι θα ήθελε να κάνει στην ευρωβουλή, εφόσον εκλεγεί, απάντησε: «Θεωρώ ότι μπορώ να εισφέρω στο κομμάτι που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο περιβάλλον, σε μια πράσινη μετάβαση πιο δίκαιη. Θεωρώ το θέμα της παιδείας κομβικό και βέβαια και μια επιστροφή στην αγροτική ανάπτυξη γιατί και εκεί πιστεύω ότι με ένα τρόπο έχουμε αποδυναμώσει τις δικές μας εγχώριες δυνάμεις αγροτικής ανάπτυξης, στηριζόμαστε πολύ στους τρίτους».

Η  Σοφία Μπεκατώρου  στους Δημήτρη Τάκη & Χριστίνα Κοραή 14-05-24