Μηνύματα σε Τουρκία και Σκόπια έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο θα προχωρήσουν κανονικά, καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας δεν ζητάει την έγκριση κανενός».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η χώρα δεν θα προχωρήσει σε κύρωση των μνημονίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο δεν έχει πειστεί ότι θα υπάρξει πλήρης συμμόρφωση και εφαρμογή από τη Βόρεια Μακεδονία για τις προβλέψεις της.

Ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε, ακόμα, στην αποκάλυψη ότι θα στείλει επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την οποία θα ζητεί ευρωπαϊκή παρέμβαση όσον αφορά τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές για τα ίδια προϊόντα σε χώρες κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Όσον αφορά τις ευρωεκλογές, ο κ. Μητσοτάκης είπε για άλλη μια φορά ότι «σηκώνει το γάντι» στην αντιπολίτευση που θέλει να μετατρέψει την ευρωκάλπη σε δημοψήφισμα, θέτοντας ως στόχο για τη Νέα Δημοκρατία το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών 33%.

«Εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη και το κλείνω το θέμα, είναι τιμητικό να συζητείται όχι από μένα ένα ενδεχόμενο ευρωπαϊκής θέσης, αλλά θα τηρήσω ακέραια την εντολή του ελληνικού λαού», απάντησε στα σχετικά σενάρια για ανάληψη ευρωπαϊκής θέσης.

Ο πρωθυπουργός έθεσε τέλος ως προτεραιότητα, όταν υπάρξει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, προσθέτοντας «μακάρι να φτάσουμε στο σημείο που να μας επιτρέπεται από τα δημόσια οικονομικά να μειώνουμε τον ΦΠΑ, αλλά αυτό δεν θα γίνει άμεσα».


mitsotakis_sunenteuxi_skai4270062-002
mitsotakis_sunenteuxi_skai4270071__1_-005
mitsotakis_sunenteuxi_skai4270076-003
mitsotakis_sunenteuxi_skai4270077-004
mitsotakis_sunenteuxi_skai6222418-001
mitsotakis_sunenteuxi_skai6222421-008
mitsotakis_sunenteuxi_skai6222426-006
mitsotakis_sunenteuxi_skai6222428-007



Δείτε τη συνέντευξη εδώ


Κυριάκος Μητσοτάκης: Η δημιουργία θαλάσσιων πάρκων εντός της ελληνικής επικράτειας δεν αφορά την Τουρκία

«Κρατούμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία χωρίς να αποκλίνουμε από πάγιες εθνικές μας θέσεις», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη.

«Είναι θετικό ότι συνομιλούμε και ότι οι επαφές με την Τουρκία μπαίνουν σε ένα πλαίσιο κανονικότητας. Κρατώ ως σημαντική εξέλιξη ότι τους τελευταίους 15 μήνες έχει συντελεστεί μία σημαντική βελτίωση, ήτοι υπάρχει μηδενική παραβατικότητα στο Αιγαίο», εξήγησε.

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε επίσης μια σημαντική πρόοδο στο επίπεδο συνεργασίας στο μεταναστευτικό, όπου οι ροές είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Συνεργαζόμαστε καλά με την Τουρκία. Είναι επίσης πολύ σημαντική η συμφωνία για τη διευκόλυνση της βίζας, καθώς προσθέτει μεταξύ άλλων σημαντικά ρεύματα επισκεπτών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν έχει αλλάξει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αντιμετωπίζουμε την Τουρκία με αυτοπεποίθηση και με αυστηρά οριοθετημένες τις δικές μας κόκκινες γραμμές, αλλά και με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Χαιρετίζω το γεγονός ότι η Τουρκία άλλαξε στάση και ότι μπορούμε να συμφωνούμε πως μπορούμε να διαφωνούμε ειρηνικά», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά στα θαλάσσια πάρκα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαΐκής Ένωσης έχει αυξημένες υποχρεώσεις ως προς την προστασία του περιβάλλοντος. Έχουμε το θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου, δεν θυμάμαι να πήραμε την άδεια κανενός».

«Βεβαίως και θα γίνουν τα πάρκα εντός περιοχής ελληνικής κυριαρχίας», 
ξεκαθάρισε.

«Διερωτώμαι εάν ένα θαλάσσιο πάρκο στις Κυκλάδες αφορά την Τουρκία; Σας διαβεβαιώ ότι Ελλάδα προσέρχεται σε αυτές οι συζητήσεις με αυστηρά οριοθετημένη την εθνική της γραμμή», 
είπε χαρακτηριστικά.

«Ξεκαθαρίζω ότι πίσω από την πρωτοβουλία των θαλάσσιων πάρκων δεν υποκρύπτεται τίποτα πέρα από το να προστατέψουμε το θαλάσσιο οικοσύστημά μας. Καμιά δεν έχω αυταπάτη ότι η Τουρκία έχει αλλάξει τις πάγιες θέσεις της σχετικά με το Αιγαίο και αυτήν την άποψη ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερες διαφορές πλην της οριοθέτησης ΑΟΖ που είναι η μόνη διαφορά που η Ελλάδα αναγνωρίζει»,
υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1atuy9mtp09)
Για τη στάση της αντιπολίτευσης στην πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «έχω μπλεχτεί λίγο με την αντιπολίτευση, ανέκαθαν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς ήταν υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου, τώρα ξαφνικά έχουν σηκώσει μία σημαία ενός φθηνού ψευδοπατριωτισμού. Ερωτώ: ζημιώθηκε η χώρα από την επίσκεψη στην Τουρκία; Πήγαμε στην Τουρκία, επαναλάβαμε τις πάγιες θέσεις μας, μεταφέραμε ευρωπαϊκές θέσεις στην Τουρκία για τη Χαμάς και κρατήσαμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας, χωρίς να αποκλίνουμε από τις πάγιες θέσεις μας. Καταλαβαίνω τη δημοσκοπική πίεση αλλά δεν κάνεις αντιπολίτευση έτσι».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1audjs0t8cx)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια για τις Πρέσπες 

Σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις της νέας προέδρου της Β. Μακεδονίας ως προς την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και τη στάση της αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ψεύδεται, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι λυπάται που υιοθετεί τις χειρότερες πρακτικές του προκατόχου του.

«Προειδοποίησα τη νέα κυβέρνηση στη γειτονική χώρα ότι οποιαδήποτε απόκλιση από την εφαρμογή της συμφωνίας είναι βέβαιο ότι θα έχει σοβαρές συνέπειες στις δικές μας σχέσεις αλλά και στον δρόμο της Β. Μακεδονίας προς την Ευρώπη. Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να καταθέσει τα τρία σχετικά μνημόνια στη Βουλή, τώρα που βλέπαμε να εκτυλίσσεται αυτό που υποπτευόμασταν τόσο καιρό, πρέπει εμείς να κυρώσουμε τα μνημόνια και να απεμπολήσουμε αυτό το διαπραγματευτικό όπλο; Είναι μία πράξη που πραγματικά αγγίζει τα όρια του παραλογισμού», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εμείς δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία, όσο δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι η άλλη πλευρά συμμορφώνεται με όλες τις πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η θέση μας δικαιώθηκε απόλυτα»,
 ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς για την αντίδραση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, απάντησε ότι «δεν θέλω να σχολιάσω τις εξάρσεις του κ. Βελόπουλου, το έχει κάνει καριέρα αυτό. Θα πάω απόψε στη Μακεδονία και ξέρω ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ποιος ασκεί υπεύθυνο πατριωτισμό».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1aul60bijwp)


"Θα προτείνω ένα ευρωπαϊκό σύστημα αεράμυνας, ένα ευρωπαϊκό Iron Dome"

«Μόνο εμείς συζητάμε την ευρωπαϊκή διάσταση των ευρωεκλογών και ότι ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη σημαίνει περισσότερα οφέλη για τους πολίτες. Σημαίνει χρήματα όπως αυτά του Ταμείου Ανάκαμψης του οποίου διεκδικούμε τη συνέχεια αλλά και ένα ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο για την αμυντική πολιτική», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «όταν μιλώ για τις ευρωεκλογές εγώ προτάσσω την ευρωπαΐκή τους διάσταση. Είμαι υπέρμαχος ενός κοινού χρηματοδοτικού εργαλείου για την άμυνα της Ευρώπης. Θεωρώ ότι πρέπει να συνδέσουμε αυτό το εργαλείο με εμβληματικά έργα ευρωπαΐκής άμυνας. Μάλιστα, έχω υπ' όψιν μου ένα ευρωπαϊκό σύστημα αεράμυνας, ένα ευρωπαϊκό Iron Dome, είναι μία πρόταση που την επεξεργάζομαι σε κάθε λεπτομέρεια. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για να καλύψουμε την αεράμυνα της πατρίδας μας». 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1auuh3ottp5)

"Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών η πρώτη κυβερνητική παρέμβαση όταν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος"

Στο μέτωπο της ακρίβειας, ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι ετοιμάζει επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για να μας εξηγηθεί γιατί επιχειρήσεις τιμολογούν με διαφορετικό τρόπο τα προϊόντα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

«Η ακρίβεια είναι μεγάλο πρόβλημα, το αναγνωρίζουμε, ξέρουμε ότι πιέζει τα νοικοκυριά, έχουμε κάνει σημαντικές παρεμβάσεις και όπως προείπα θα αναζητήσουμε και ευρωπαΐκή παρέμβαση. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το πρόβλημα, υπάρχει πρόβλημα και ειδικά στα τρόφιμα. Η μόνιμη απάντηση στην ακρίβεια είναι η ενίσχυση των εισοδημάτων», είπε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1auonpwk729) Σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι εξαγγελίες της ισοδυναμούν με χρεοκοπία της χώρας, καθώς «δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Αυτά που λέει η αντιπολίτευση είναι μη κοστολογημένες προτάσεις παντελώς ανεφάρμοστες».

«Μόνο ο μηδενισμός του ΦΠΑ είναι το 1% του ΑΕΠ, που σημαίνει άμεση ακύρωση του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα και άμεση επιτήρηση. Οφείλω να προειδοποιώ ότι αυτά που λέει η αντιπολίτευση είναι παντελώς μη κοστολογημένες προτάσεις που είναι παντελώς ανεφάρμοστες και θα οδηγούσαν τη χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας»,
είπε.

Και συνέχισε: «Τα ίδια έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και πριν από τις εκλογές του 2023. Οι πολίτες έχουν κρίση και αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα».




Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1av45cg6zhl)
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη για αχαλίνωτα ψέματα και σημείωσε: «Δεν μπορούμε να λέμε ότι ζούμε σε καθεστώς φτώχειας, έχουμε αυξήσεις μισθών. Ο μέσος οικογενειάρχης έχει δυσκολίες εν μέσω μιας διετούς ακρίβειας που θα μειωθεί. Οι αυξήσεις των μισθών όμως θα μείνουν».

Και υπογράμμισε: «Όταν είχα εκλεγεί είχαμε πει ότι θα μειώσουμε τους φόρους και τους μειώσαμε, καθώς και ότι θα μειώσουμε την ανεργία και αυτό δείχνουν τα στοιχεία». 

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια δεσμεύτηκε εκ νέου για μέσο μισθό 1.500 ευρώ στο τέλος της 4ετίας. «Όσο μειώνεται η ανεργία και αυξάνεται η ισχύς του εργαζόμενου τόσο θα αυξάνονται οι μισθοί. Όταν ακούω ξενοδόχους που παραπονούνται ότι δεν βρίσκουν εργαζόμενους, η απάντησή μου είναι πληρώστε περισσότερα», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε ότι η πρώτη κυβερνητική παρέμβαση από τη στιγμή που θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος θα αφορά στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών. «Μακάρι να φτάσουμε στο σημείο που να μας επιτρέπεται από τα δημόσια οικονομικά να μειώνουμε τον ΦΠΑ, αλλά αυτό δεν θα γίνει άμεσα», συμπλήρωσε.


"Ο επαναστατικός τουρισμός δεν είναι ένα είδος τουρισμού που θέλουμε να προτάξουμε"

Στο μέτωπο της ασφάλειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε πως «όποτε χρειάζεται παρέμβαση της Αστυνομίας στα Πανεπιστήμια σε συνεννόηση με τις πρυτανικές Αρχές αυτό γίνεται και πλέον δεν έχουμε καταλήψεις στα Πανεπιστήμια».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Ο επαναστατικός τουρισμός δεν είναι ένα είδος τουρισμού που θέλουμε να προτάξουμε» και έστειλε μήνυμα ότι «αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα έρθουν στη χώρα και θα κάνουν ό,τι σε άλλες χώρες, αυτό δεν θα συμβεί».

Και συνέχισε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιβολής αστικών ευθυνών για τις καταστροφές: «Θα θέλαμε να υπάρξουν σε κάποιο σημείο αστικές ευθύνες έναντι αυτών που κάνουν καταστροφές». Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1avgucx8p75)


Για τις γυναικοκτονίες: "Σε πολλές γειτονιές της Αθήνας είναι αισθητή η παρουσία των αστυνομικών"

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις γυναικοκτονίες με αφορμή τη γυναικοκτονία στο Μενίδι που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας: «Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια αφενός με την εκπαίδευση των αστυνομικών για να διαχειρίζονται σωστά αυτά τα περιστατικά. Κάνουμε μια καμπάνια ενημέρωσης ώστε οι γυναίκες να γνωρίζουν ότι μπορούν να καταφεύγουν στις Αρχές για προστασία. Οι πολιτικές αυτές δεν θα λύσουν το πρόβλημα αλλά θα το περιορίσουν δραστικά».

Εν συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τις γυναίκες να χρησιμοποιούν και τους ξενώνες, γιατί όταν δεν υπάρχει ασφαλής στέγη, τα πράγματα μπορεί να είναι εν δυνάμει επικίνδυνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε πολλές γειτονιές είναι ήδη αισθητή η μεγαλύτερη αστυνόμευση, ενώ πρέπει να βρούμε τρόπους για να προχωρήσουμε σε καλύτερη κατανομή των αστυνομικών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρεί με θάρρος σε αυτή την αλλαγή».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1avs9s4f6yh)


"Φτάνουμε στο τέλος της οπαδικής βίας όπως τη γνωρίζαμε"

Για την οπαδική βία και την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη δήλωσε «ας κρατήσουμε ότι μερικές φορές υπάρχουν στιγμές που ξεχειλίζουν το ποτήρι, η τραγική αυτή στιγμή ήταν η σταγόνα που μας οδήγησε σε ένα αυστηρότερο πλαίσιο και δεν κάνουμε ούτε εκατοστό πίσω».

«Δείτε συνολικά την εικόνα των γηπέδων, έχει καμία σχέση με αυτό που συνέβαινε πριν από δύο χρόνια; Εμπεδώνεται το θα σας βρούμε αν κάνετε κάτι παράνομο και οι πολιτικές και τα αποτελέσματά τους με κάνουν αισιόδοξο ότι φτάνουμε στο τέλος της οπαδικής βίας όπως τη γνωρίζαμε».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1avv82a3j5d)


Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος των ευρωεκλογών το 33% - Η αντιπολίτευση θέλει να τις μετατρέψει σε δημοψήφισμα

Στο πολιτικό πεδίο ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η αντιπολίτευση προσέδωσε στις ευρωεκλογές χαρακτηριστικά δημοψηφίσματος.

«Στόχος είναι να φτάσουμε στο ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών, στο 33%»,
είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 
«Οι ευρωεκλογές έχουν εθνικό πρόσημο, η αντιπολίτευση θέλει να τις μετατρέψει σε ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης», επισήμανε. «Δεν είναι οι ευρωεκλογές η ώρα για δυσαρέσκεια στην κυβερνητική πολιτική», πρόσθεσε.

«Η αντιπολίτευση είναι αυτή που έχει ανάγκη στις ευρωεκλογές ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και γιατί όχι να μη ζητήσει και εθνικές εκλογές» είπε.

Και αντέτεινε: «Εμείς σηκώσαμε το γάντι. Η πολιτική σταθερότητα είναι το βασικό ζητούμενο σήμερα και για τη γεωπολιτική κατάσταση που επικρατεί στον περίγυρό μας. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τεθεί εν αμφιβόλω η πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης να συνεχίσει να υλοποιεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Εγώ προσδιόρισα τον στόχο και θέλω να φτάσουμε το ποσοστό των προηγούμενων ευρωεκλογών».

«Πρέπει να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να ψηφίσουν», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Η επιστολική ψήφος δίνει τη δυνατότητα σε 200.000 πολίτες να ψήφισουν από το σπίτι τους. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα ψάξουμε να βρούμε τους 200 βουλευτές για να θεσμοθετήσουμε την επιστολική ψήφο στους συμπολίτες εκτός Ελλάδος και στις εθνικές εκλογές γιατί υπάρχει ένα συνταγματικό ζήτημα αν μπορούν να το κάνουν σε εθνικές εκλογές και οι εντός της επικράτειας συμπολίτες μας», συμπλήρωσε.

"Σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις για τα ιδιωτικά ΑΕΙ"

Για τα ιδιωτικά ΑΕΙ αρκέστηκε να πει ότι «σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις, υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον από ξένα πανεπιστήμια να ιδρύσουν παραρτήματα στην Ελλάδα». 
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1awar7hmpq1)


"Η ΝΔ θέλω να κερδίσει και τις εθνικές εκλογές του 2027"

Σχετικά με το σενάριο ανασχηματισμού μετά τις ευρωεκλογές είπε ότι «το χαμόγελό μου νομίζω ότι είναι η καλύτερη απάντηση, έχω αποδείξει ότι δεν μου αρέσουν οι διαρκείς αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα».  

Για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές επισήμανε ότι «μερικές φορές μπορεί να εκληφθεί πολύ αλαζονικό να συζητάμε από τώρα για το τι μπορεί να συμβεί στις επόμενες εκλογές, το 2027. Είμαι πρόεδρος της Ν.Δ., έχω κερδίσει δύο εκλογές, τα υπόλοιπα θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα».

Και συμπλήρωσε: «Γιατί μιλάμε από τώρα για τις επόμενες εθνικές εκλογές; Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η Ν.Δ. θέλω να κερδίσει και τις εκλογές του 2027, είμαι πρόεδρός της, είμαι εν ενεργεία πρωθυπουργός, έχω κερδίσει δύο εκλογές, τα υπόλοιπα θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα».

«Αισθάνομαι φρέσκος, γεμάτος ιδέες, πιο δημιουργικός και έμπειρος απ' όταν ξεκίνησε η θητεία μου ως πρωθυπουργός. Πάμε για εξάντληση της 4ετίας», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τα σενάρια ανάληψης ευρωπαϊκής θέσης ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη και το κλείνω το θέμα. Είναι τιμητικό να συζητείται όχι από μένα ένα ενδεχόμενο ευρωπαϊκής θέσης, αλλά θα τηρήσω ακέραια την εντολή του ελληνικού λαού».


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1awdvxle96x)

"Θα σκεφτώ να πάω στο Βερολίνο μόνο αν έχουμε δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό"

«Θέλω να διαφυλάξω την αξιοπιστία των προβλέψεών μου», είπε ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας για τον τελικό του Conference και ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ο Ολυμπιακός θα το κατακτήσει κόντρα στη Φιορεντίνα.

«Έχω εξαντλήσει τις προβλεπτικές μου δυνατότητες και επειδή θέλω να διαφυλάξω τις προβλέψεις μου, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία ότι έχουμε ελληνική ομάδα σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από άλλες εποχές», είπε.

«Δεν θα πάω στο γήπεδο, η μόνη περίπτωση να πάω σε κάποιο ματς είναι αν έχουμε δύο ελληνικές ομάδες στον τελικό. Θα βγάλω το καπέλο της προτίμησής μου που είναι γνωστό και θα το δω με την ικανοποίηση να έχουμε δύο ομάδες στον τελικό», συμπλήρωσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1awgr2s1p6p)