Συνεχίζουν να διαπρέπουν οι Έλληνες του εξωτερικού, με τον Τάσο Δουβίκα να πετυχαίνει σημαντικό τέρμα για την Θέλτα που "παλεύει" για να μείνει στην La Liga και τον Δημήτρη Πέλκα που με γκολάρα βοήθησε την Μπασακσεχίρ να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά.

Γκολ "σωτηρίας" για την Θέλτα από τον Τάσο Δουβίκα

Το έκτο του γκολ στη La Liga και δωδέκατο συνολικά στην Ισπανία πέτυχε ο Τάσος Δουβίκας, οδηγώντας μάλιστα την ομάδα του σε μία πολύ σημαντική νίκη (3-2) κόντρα στην Βιγιαρεάλ. Ο Έλληνας επιθετικός πέρασε αλλαγή στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης και έκανε ότι δεν μπορούσαν να πετύχουν μέχρι εκείνο το σημείο οι συμπαίκτες του.

Ο φορ της Θέλτα με τρομερή γυριστή κεφαλιά έκανε το 3-2 και έστειλε την ομάδα του στο +8 από την ζώνη του υποβιβασμού με τέσσερις αγωνιστικές να υπολείπονται μέχρι το φινάλε. Ο Δουβίκας - που για ακόμη μία φορά αποδείχθηκε "χρυσή" αλλαγή - έχει και τρεις ασίστ, μία εξ' αυτών στο ισπανικό πρωτάθλημα.



Γκολάρα από τον Δημήτρη Πέλκα με τη φανέλα της Μπασακσεχίρ

Ο Τάσος Δουβίκας πήρε τη... σκυτάλη από την Δημήτρη Πέλκα που σκόραρε ένα απίστευτο γκολ από τα 30 μέτρα με την φανέλα της Μπασακσεχίρ κόντρα στην Κασίμπασα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός βρήκε χώρο εκτός περιοχής και μ' ένα τρομερό σουτ δεν άφησε περιθώρια απάντησης στον πρώην τερματοφύλακα του Ατρομήτου, Ανδρέα Γιαννιώτη.

Ο Πέλκας βέβαια δεν πρόλαβε να το χαρεί πολύ το γκολ αυτό, καθώς λίγο αργότερα έγινε αλλαγή από τον προπονητή της ομάδας του λόγω ενοχλήσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως για τους γηπεδούχους αγωνίστηκε ο δανεικός από τον Ολυμπιακό, Ουσεϊνού Μπα, ενώ για την Κασίμπασα αγωνίστηκε ο Τζάκσον Πορόσο που το πρώτο εξάμηνο βρισκόταν στους "ερυθρόλευκους"