Ο Παναθηναϊκός μετρά... αντίστροφα για το ματς της χρονιάς ή μάλλον καλύτερα της... δεκαετίας! Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το Game 5 (07/05, 21:15) των playoffs της Euroleague με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ την οποία θα υποδεχθεί στο "καυτό" ΟΑΚΑ και με νίκη το "τριφύλλι" θα πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για το Final Four του Βερολίνου με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο. Οι "πράσινοι" μετρούν μια σημαντική επιστροφή αφού όπως δήλωσε στους εκπρόσωπους Τύπου ο Εργκίν Αταμάν, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ θα βρίσκεται κανονικά στο... παρκέ.

Παράλληλα, ο Τούρκος τεχνικός υπογράμμισε ότι με τη σεζόν που έχει κάνει ο Παναθηναϊκός, αξίζει να βρίσκεται στο Final Four, ενώ τόνισε ότι η ομάδα του έχει κερδίσει πολλά μεγάλα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και πως θα πρέπει να παίξει στο 100% για να νικήσει αυτό το δύσκολο όπως χαρακτήρισε παιχνίδι. Μάλιστα, επισήμανε ότι σε κάθε ματς το "τριφύλλι" έχει παίκτες με χαρακτήρα". Μπορεί να σχολίασε ότι το Final Four θα είναι σπουδαία επιτυχία όμως ο Αταμάν ξεκαθαρίζει ότι η ομάδα του θέλει... περισσότερα!

"Μέσα" για το Game 5 του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ αν και απουσίασε από τα τρία τελευταία παιχνίδια της σειράς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, θα είναι κανονικά διαθέσιμος για το κρίσιμο Game 5 του Παναθηναϊκού όπου θα κρίνει ποια ομάδα θα προκριθεί στο Final Four. Ο Ισπανός φόγουορντ που λόγω ενός προβλήματος υγείας είχε μεταβεί στην Ισπανία για εξετάσεις, επέστρεψε και εντάχθηκε στις προπονήσεις ανεβάζοντας... ρυθμούς με αποτέλεσμα να μπορέσει να συμπειρληφθεί στα πλάνα του Εργκίν Αταμάν.

Φυσικά, μένει να φανεί το κατά πόσο θα είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί και για πόσα λεπτά αφού έχει χάσει πολλές προπονήσεις και δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό όμως ο ίδιος δηλώνει... παρών! Ο Ισπανός φόργουορντ μετρά τη φετινή σεζόν 4.1 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 5.9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 16:42 σε 28 αγώνες.

Αταμάν: "Σπουδαία επιτυχία για τον Παναθηναϊκό το Final Four ομως θέλουμε... περισσότερα"

Για το Game 5: "Ήταν μια πολύ καλή σειρά, τώρα έχουμε για ακόμα μία φορά το πλεονέκτημα έδρας με τη μεγάλη νίκη στο Βελιγράδι. Κερδίσαμε πολλά μεγάλα παιχνίδια φέτος στο ΟΑΚΑ. Η Μακάμπι είναι επίσης μια πολύ μεγάλη ομάδα και θα παίξουμε στο 100% για να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zh9v7j18ix)

Για τις απουσίες της Μακάμπι: "Πάντα μιλάω για την ομάδα μου και όχι για τον αντίπαλο. Θα δούμε ποιοι παίκτες θα είναι στο παρκέ και θα παίξουμε το παιχνίδι μας. Δεν είναι σημαντικό για εμένα να ξέρω ποιος από τους αντιπάλους θα παίξει ή δεν θα παίξει".

Για τον Χούαντσο Ερνανγκόμεθ: "Ο Χουάντσο θα είναι στο παρκέ αύριο"

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zh6iv2rho1)

Για τη βελτίωση της ομάδας: "Φυσικά πρέπει να βελτιωθούμε και να μην ξανακάνουμε τα λάθη των προηγούμενων αγώνων, αλλά ειλικρινά δεν θέλω να αλλάξω όλη την τακτική μου".

Για τον Ιωάννη Παπαπέτρου: "Σε κάθε αγώνα έχουμε παίκτες με χαρακτήρα. Κάποιοι παίκτες παίζουν καλά, κάποιοι σε χαμηλότερη απόδοση από αυτή που συνηθίζουν. Άυριο θα είναι σημαντικό να πάρουμε την καλύτερη εμφάνιση από όλους τους παίκτες μας".

Για την παραγωγικότητα της Μακάμπι: "Αυτή είναι η πραγματικότητα, η Μακάμπι είναι μια πολύ επιθετική ομάδα που σκοράρει πολύ. Δεν σκέφτομαι να περιορίσω τη Μακάμπι σε συγκεκριμένο αριθμό πόντων. Απλά θέλω να σκοράρουμε πιο πολύ από εκείνους".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0xrgdavv02p)

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Παναθηναϊκού σε Final Four μετά από 12 χρόνια: "Αύριο θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Νομίζω ότι από όλη τη σεζόν αξίζουμε να είμαστε σε αυτή τη θέση, παίξαμε καλό μπάσκετ και τερματίσαμε στη δεύτερη θέση, που είναι μια σπουδαία επιτυχία για τον Παναθηναϊκό. Όμως θέλουμε περισσότερα".


Κάτας: "Η Μακάμπι θα πάει να κάνει αυτό που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία - Θα παίξουμε με αυτοπεποίθηση"

Για το Game 4 και το Game 5: "Όταν τελείωσε το Game 4 με τον Παναθηναϊκό, αισθανθήκαμε ότι χάσαμε μια ευκαιρία. Κατάφεραν να σκοράρουν αρκετούς πόντους στο τέλος. Κάποια πράγματα θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποτρέψει, κάποια άλλα λιγότερο. Παρόλα αυτά έχουμε δώσει στον εαυτό μας την ευκαιρία να προκριθούμε στο Game 5".

Για την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ: "Μάλλον θα υπάρχει διαφορετική ατμόσφαιρα. Αυτό που πάμε να κάνουμε είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία, αλλά μετά από αυτή την τρελή σεζόν, θέλουμε να δώσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία να το πετύχουμε. Φυσικά πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε, κερδίσαμε εκεί ήδη δύο φορές, τόσο στα playoffs όσο και στην κανονική περίοδο. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε ξανά".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0rrozn9oqgh)

Για το γεγονός ότι καμία φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει κερδίσει σε Game 5: "Έχουμε παίξει στην EuroLeague για αρκετά χρόνια και υπάρχει λόγος που τα πέμπτα παιχνίδια καταλήγουν συνήθως στις γηπεδούχες ομάδες, υπάρχει μια ατμόσφαιρα. Θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Είπαμε από την πρώτη μέρα ότι πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό που κάναμε. Θα παίξουμε το μπάσκετ μας με αυτοπεποίθηση".

Για τον Μπάλντγουιν και τον ΝτιΜπαρτολομέο: "Φυσικά θα θέλαμε όλοι να είναι υγιείς και ο Γούειντ (σ.σ. Μπάλντγουιν) να είναι σε κορυφαία φόρμα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για περαιτέρω εξετάσεις, για να δούμε αν αυτό είναι εφικτό. Όσο για τον Τζον (σ.σ. ΝτιΜπαρτλομέο) θα είναι καλά".

Για το δυνατό στοιχείο της ομάδας του: "Και στο Game 1 και στο Game 2 γυρίσαμε από αρκετούς πόντους πίσω. Είμαστε μια ομάδα που δεν τα παρατάει ποτέ και πιστεύει σε αυτό που κάνει".

Για το αν η πίεση είναι στην πλευρά του Παναθηναϊκού: "Σε κάθε παιχνίδι ερχόμαστε με μια συγκεκριμένη πίεση και ενθουσιασμό. Αυτή η πίεση πρέπει να διοχετευθεί σωστά. Υπάρχουν παίκτες εδώ με εμπειρία που έχουν περάσει από παρόμοιες καταστάσεις. Θα υπάρχει μια τρελή ατμόσφαιρα για την οποία θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και να το απολαύσουμε".