Και κάπως έτσι τα πιο τρελά όνειρα γίνονται πραγματικότητα! Κάπως έτσι γράφεται ιστορία, εκεί που δεν το περιμένεις απλά και μόνο επειδή κάποιοι άνθρωποι δεν εγκατέλειψαν τα όνειρά τους, ακόμη και σε στιγμές που το έπραξες εσύ ο ίδιος!

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, βρίσκεται δύο βήματα μακριά από το να βγάλει… άχρηστο ένα από τα αγαπημένα συνθήματα των εκατομμυρίων φιλάθλων του! Γιατί πολύ απλά οι πιθανότητες να γίνουν όλοι οι "ερυθρόλευκοι" καλά και να… βάλουν μυαλό, γιατί στις 29 Μαΐου μπορεί να σηκώσουν το ευρωπαϊκό, είναι κάτι περισσότερο από αρκετές. Όταν έχεις "ρίξει" τέσσερα γκολ στην έδρα της ομάδας που έχει κάνει φέτος την Premier League να παραμιλά με τις εμφανίσεις της, γιατί να μην πιστέψεις ότι είσαι άτρωτος και πανέτοιμος να φτάσεις ως το τέλος της διαδρομής;

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0zh25pri05t)

Κάπου εδώ, όμως, έρχεται ο κυνικός ρεαλισμός! Ο μονόδρομος της επιτυχίας που δεν προσφέρεται ούτε για βαρύγδουπους τίτλους, ούτε για πρωτοσέλιδα, ούτε για οπισθόφυλλα εφημερίδων. Είναι ο μονόδρομος της ταπεινότητας που χαρακτηρίζει πάντα εκείνους που μεγαλουργούν, εκείνους που γράφουν ιστορία!

O Ολυμπιακός του Μαρινάκη και του Μεντιλίμπαρ έχει ήδη γράψει ιστορία

Να είμαστε απολύτως δίκαιοι: Ο Ολυμπιακός του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Χοσέ Μεντιλίμπαρ έχει ήδη γράψει ιστορία με την πορεία του στο φετινό Europa Conference League. Απλά εδώ που έχει φτάσει έχει την ευκαιρία να κερδίσει την αθανασία στην αιωνιότητα του συλλόγου και του ελληνικού αθλητισμού. Ο Φορτούνης, ο Τζολάκης, ο Ελ Κααμπί, ο Ποντένσε, ο Ρέτσος, ο Κάρμο και όλοι οι σύγχρονοι "ήρωες" του Θρύλου του Πειραιά έχουν την ευκαιρία να αφήσουν τα ονόματά τους χαραγμένα σε μια στιγμή που θα μνημονεύεται αιώνια και στα 200 και στα 300 και στα χίλια χρόνια της "ερυθρόλευκης Βίβλου".

Την ίδια ευκαιρία που είχε το 1996 ο Παναθηναϊκός του Βαζέχα και του Μπορέλι όταν κέρδιζε στον πρώτο ημιτελικό του Άμστερνταμ τον Άγιαξ με 1-0.

ΑΓΙΑΞ-ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΣ 0-1   AJAX-PANATHINAIKOS 0-1 (HQ,HD 1080p)

Την ίδια ευκαιρία που είχαν το 2006 στη Σαϊτάμα ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Παπαλουκάς και τ’ άλλα παιδιά της εθνικής μπάσκετ όταν σόκαραν τον μπασκετικό πλανήτη ρίχνοντας στο καναβάτσο στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ τον Λεμπρόν, τον Γουέιντ και τα υπόλοιπα αστέρια της Team USA.

🏀 Ελλάδα - ΗΠΑ: 101-95 (Highlights) | Ημιτελικός Μουντομπάσκετ 2006 (1/9/2006)

Ο Ολυμπιακός ξέρει ότι καμιά "τεσσάρα" δεν εξασφαλίζει την επιτυχία

Η ιστορία διδάσκει ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να διαχειριστείς το νέκταρ ενός τόσο απρόσμενου, ενός τόσο εκκωφαντικού αποτελέσματος όσο αυτό το 4-2 του Ολυμπιακού στο "Βίλα Παρκ". Αφήνεις το συναίσθημα να σε παρασύρει, πιστεύεις ότι κρατάς τον κόσμο ολόκληρο στα χέρια σου και λησμονείς το πιο σημαντικό: Ότι η αποστολή σου δεν έχει ακόμη τελειώσει!

Αν υπάρχει, όμως, ένας οργανισμός αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι καμιά τεσσάρα δεν εγγυάται μια πρόκριση ή έναν αποκλεισμό (ακόμη κι όταν την έχεις υποστεί μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, ή την έχεις πανηγυρίσει εκτός έδρας) αυτός είναι ο Ολυμπιακός.

Συμπληρώνονται αισίως δύο μήνες από εκείνο το σοκαριστικό βράδυ της 7ης Μαρτίου, όταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ ζούσε το δικό της όνειρο μέσα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ισοπεδώνοντας τους Πειραιώτες με 4-1!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czns7c93unyp)

Οι Ισραηλινοί τότε "μέθυσαν" από το νέκταρ της επιτυχίας τους, υποτίμησαν την αντίδραση του Ολυμπιακού στη ρεβάνς και το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης θα βλέπουν (μαζί με την υπόλοιπη Ευρώπη) καθηλωμένοι στις τηλεοράσεις τους την προσπάθεια των "ερυθρόλευκων" να αφήσουν το αγγλικό ποδόσφαιρο χωρίς εκπρόσωπο σε ευρωπαϊκό τελικό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cztuhb2ay10p)

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του έχουν βρεθεί στη θέση που κάθονται σήμερα ο Ουνάι Έμερι και οι δικοί του ποδοσφαιριστές. Κι αυτό, ίσως, είναι το μεγαλύτερο όπλο τους ενόψει του ιστορικού επαναληπτικού ημιτελικού.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Απογευματινή".