ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν σε παιχνίδι "δίχως αύριο" με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι εκείνη που πήρε τη νίκη με 2-0 παραμένοντας ζωντανή στη μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος, ενώ από την άλλη οι ερυθρόλευκοι αποχαιρετούν την υπόθεση τίτλος στη Super League και πλέον έχουν στο μυαλό τους αποκλειστικά το μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας τους που δεν είναι άλλο από τον τελικό του Europa Conference League.

Πριν τον τελικό της "OPAP Arena" ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Τετάρτη (15/5, 20:00) και ο ΠΑΟΚ (αντιμετωπίζει την ίδια ώρα τον Παναθηναϊκό) περιμένει "δώρο" από τους ερυθρόλευκους για να έχει την τύχη στα χέρια του για τον τίτλο.

Στα του παιχνιδιού της "Τούμπας" η ομάδα του Λουτσέσκου εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού παρουσιάστηκαν με σαφές έλλειμμα ενέργειας μετά τις άκρως απαιτητικές αναμετρήσεις με την Άστον Βίλα και πήρε τη νίκη χάρη στα τέρματα των Τάισον (26') και Ζίβκοβιτς (65') τα οποία προήλθαν από την κλάση τόσο του Σέρβου όσο και του Κωνσταντέλια. 

Πιο "φρέσκος" ο ΠΑΟΚ, προηγήθηκε με τον Τάισον

Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος με κεφαλιά του Μασούρα, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει σημαντικότατη ευκαιρία περίπου δέκα λεπτά αργότερα με τετ α τετ του Κωνσταντέλια τον οποίο σταμάτησε ο Τζολάκης πέφτοντας καθαρά στα πόδια του. Το παιχνίδι δεν είχε αρκετές φάσεις στις δύο εστίες με τις δύο άμυνες να κάνουν τη δουλειά τους. 

Στην ουσία οι δύο ομάδες αναζητούσαν το... κάτι διαφορετικό στην επίθεσή τους μέσω κάποιας προσωπικής έμπνευσης. Αυτή ήρθε τελικά για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Ζίβκοβιτς σέντραρε με... ανάποδο ψαλίδι την μπάλα στην περιοχή και ο Τάισον εκμεταλλεύτηκε την απουσία ερυθρόλευκου από το σημείο του πέναλτι και εκτέλεσε τον Τζολάκη για το 1-0.

Κάποιος θα περίμενε ο ΠΑΟΚ να "πατήσει" σε αυτό το 1-0 και να προσπαθήσει να "καθαρίσει" τον ευάλωτο ψυχικά Ολυμπιακό. Παρ' όλα αυτά οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ έδειξαν χαρακτήρα και προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα με τον Κοτάρσκι να εξουδετερώνει κεφαλιά του Ζέλσον Μαρτίνς. Εν τέλει το 1-0 έμεινε μέχρι το ημίχρονο καθώς καμία ομάδα δεν βρήκε άλλη αξιόλογη φάση μέχρι το σφύριγμα της ανάπαυλας.

Ο Κωνσταντέλιας έδωσε το 2-0 στον Ζίβκοβιτς και ο ΠΑΟΚ "τελείωσε" τον Ολυμπιακό

Βλέποντας τους Μασούρα και Ναβάρο εκτός παιχνιδιού ο Μεντιλίμπαρ έβαλε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τους Ποντένσε και Ελ Κααμπί. Οι ερυθρόλευκοι πίεσαν παραπάνω, όμως αυτό δεν οδήγησε σε κάποια επικίνδυνη τελική προσπάθεια. Αντ' αυτού μέχρι το 60' είχαν δοθεί... 5 κίτρινες κάρτες (Σβαμπ, Τόμας από τη μία - Ποντένσε, Κάρμο, Κίνι απ' την άλλη).

Πάνω που ο Φορτούνης ετοιμαζόταν να περάσει στον αγωνιστικό χώρο για να βρουν μια λύση οι ερυθρόλευκοι, ήρθε μια αντεπίθεση του ΠΑΟΚ μετά από κόρνερ του Τσικίνιο την οποία εκδήλωσε με φανταστικό τρόπο ο Κωνσταντέλιας εκθέτοντας τον Κίνι και βγάζοντας ολομόναχο τον Ζίβκοβιτς απέναντι στον Τζολάκη με τον Σέρβο να μη λαθεύει και να κάνει το 2-0. 

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι "άδειασαν", κάτι που φαινόταν τόσο στην έλλειψη εμπνεύσεων στην επίθεση όσο και στον τρόπο με τον οποίο πήγαιναν στις μονομαχίες, εκεί που οι "ασπρόμαυροι" κυριάρχησαν στον απόλυτο βαθμό. Κοτάρσκι και Τζολάκης δε νικήθηκαν ξανά και το 2-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (80' Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (75' Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (75' Μουργκ), Τάισον, Μπ. Τόμας (59' Σαμάτα)

Ολυμπιακός (Χ.Λ. Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρόντινεϊ, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι (66' Αποστολόπουλος), Έσε, Όρτα, Τσικίνο (74' Καρβάλιο), Μασούρας (46' Ποντένσε), Ζ. Μαρτίνς (66' Φορτούνης), Ναβάρο (46' Ελ Κααμπί)