Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μπορεί να ήξερε ότι η ομάδα του δεν διεκδικούσε η ίδια το πρωτάθλημα της Super League, όμως ήξερε πως η ομάδα του μπορεί να γίνει "ρυθμιστής" του τίτλου, πέραν φυσικά της εξασφάλισης του ευρωπαϊκού του εισιτηρίου. Ο Ισπανός παραδέχθηκε ότι η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε τη μεγαλύτερη πίεση, όμως στάθηκε στην ωριμότητα και τη σοβαρότητα που έδειξαν οι παίκτες του στη σημερινή αναμέτρηση.

Ο Μεντιλίμπαρ είχε δηλώσει πριν το παιχνίδι πως ο Ολυμπιακός θα παίξει στο 100% των δυνατοτήτων του με στόχο να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τον μεγάλο τελικό του UEFA Europa Conference League. Αυτό ακριβώς συνέβη στον αγωνιστικό χώρο του "Γεωργιος Καραϊσκάκης" με τους ερυθρόλευκους να κυριαρχούν και τον προπονητή τους να είναι απόλυτα ικανοποιημένος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

"Σήμερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα η οποία είχε όλη την πίεση, γιατί σήμερα έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει γιατί ήθελε να πάρει το πρωτάθλημα. Επομένως ήμασταν εμείς η ομάδα που έπαιζε με λιγότερη πίεση".

Για το αν θα χαρακτήριζε "πρόβα τελικού" την αναμέτρηση: "Υπάρχουν διάφορες στιγμές μέσα στον αγώνα, και ο αντίπαλος είχε τις καλές του στιγμές τις οποίες όμως δεν κατάφερε να υλοποιήσει. Όμως ο Ολυμπιακός έπαιξε σήμερα με σοβαρότητα, χωρίς πίεση, με πάρα πολλή ωριμότητα. Και είναι στοιχεία που θέλουμε να δούμε στον τελικό. Είναι πράγματα τα οποία θέλουμε να δούμε σε όλη τη διάρκεια γιατί ένα παιχνίδι δεν κερδίζεται μόνο στο 90ο λεπτό".

Για το ντεμπούτο του Αποστολόπουλου σε αγώνα πρωταθλήματος: "Σήμερα έπαιξε από ανάγκη γιατί ο Ορτέγκα ήταν τραυματισμένος και ο Ρίτσαρντς μπορεί να προπονείται με την ομάδα αλλά φοβηθήκαμε να ρισκάρουμε γιατί δεν θέλουμε να ξανατραυματιστεί. Έδειξε πολύ καλά στοιχεία όμως το κυριότερο είναι πως έδειξε θάρρος, αυτό μου αρέσει στους ποδοσφαιριστές, να είναι θαρραλέοι".