Βαγόνια συρμού μεταφοράς εμπορευμάτων εκτροχιάστηκαν στην περιφέρεια Βολγκαγκράντ της νότιας Ρωσίας, μετά από ουκρανική επίθεση με drone, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων νωρίς το πρωί, επικαλούμενα τον ρωσικό οργανισμό σιδηροδρόμων.

Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τα ρεπορτάζ ρωσικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία η ουκρανική επίθεση με drone προκάλεσε τον εκτροχιασμό του εμπορικού τρένου, την πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου στη νότια ρωσική περιφέρεια του Βόλγκογκραντ και την καταστροφή εκατοντάδων μέτρων σιδηρογραμμών.

Ο οργανισμός των ρωσικών σιδηροδρόμων ανακοίνωσε ότι ο εκτροχιασμός προκλήθηκε από την επέμβαση μη εξουσιοδοτημένων προσώπων. «Ως αποτέλεσμα επέμβασης μη εξουσιοδοτημένων προσώπων στην επιχείρηση σιδηροδρομικής μεταφοράς, βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάσθηκαν στο σταθμό Κοτλούμπαν», ανακοινώθηκε από τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η ανακοίνωση συνεχίζεται αναφέροντας: «Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες. Αυτή τη στιγμή, η κυκλοφορία των τρένων στην περιοχή του σταθμού Κοτλούμπαν έχει διακοπεί». Ωστόσο ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το τρένο δέχθηκε επίθεση από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.


Όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, η δεξαμενή πετρελαίου και βαγόνια με ξυλεία έπιασαν φωτιά, η οποία κατασβέστηκε. 
Το TASS, άλλο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, μετέδωσε επικαλούμενο υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πως οι σιδηροτροχιές υπέστησαν ζημιές σε μήκος 300 μέτρων από την επίθεση.

Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από το Baza, ένα κανάλι στην πλατφόρμα Telegram το οποίο συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, φαίνονται βαγόνια φορτηγού τρένου να κείτονται κατά μήκος σιδηροτροχιών.

Drone attack on railway in Russia - wagons carrying fuel and freight

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν δηλώσεις από Ουκρανούς αξιωματούχους σχετικά με το επεισόδιο.