Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 40 ετών ο Χάρης Μπελτεγρής, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ βορείων προαστίων και από τα πιο δυναμικά στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ στο παρελθόν.

Η είδηση του θανάτου του Χάρη Μπελτεγρή σκόρπισε θλίψη σε όσους τον γνώριζαν εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, καθώς άπαντες κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα έξυπνο και ικανό άνθρωπο.

Με μία συγκινητική ανάρτηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, αποχαιρέτησε τον Χάρη Μπελτεγρή, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Έχουν περάσει, σχεδόν, 20 χρόνια. Συστήθηκες σε όλους μας ως γραμματεας της ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου, αλλά κυρίως ως ο αεικίνητος Χάρης, που ήθελε να ρωτάει και να μαθαίνει, να εξελίσσεται και να είναι ο καλύτερος. Ένα παιδί-θαύμα.

Τι να ξεχωρίσω σε αυτά τα 20 χρόνια;

Ποιες στιγμές; Ποιους ανθρώπους; Τις διακοπές στην Κρήτη, στα χρόνια της αθωότητας; Τα ραντεβού στον Άγιο Θωμά; Τα ξενύχτια; Τις ομάδες; Το συνέδριο του '07; Τη συνδιάσκεψη του '08; Τις συζητήσεις για το συνέδριο της Νεολαίας του '13; Τα όνειρα μετά τη Σαουδική Αραβία και την Αγγλία; Την Επίδαυρο; Τους αγαπημένους σου πολυτεχνίτες της Θεσσαλονίκης; Τα λόγια σου πριν από τις εκλογές του '23;

Ο Χάρης Μπελτεγρής ήταν ο πιο οξυδερκής  παίκτης της γενιάς μας. Μπορούσε να πετύχει ότι έβαζε στο μυαλό του, μπορούσε να πείσει όποιον ήθελε, να φτιάξει ομάδες, να κερδίσει μάχες, να μας κοιτάξει με το χαρακτηριστικό του χαμόγελο και μετά να κλείσει την πόρτα και να εξαφανιστεί, ικανοποιημένος για όσα πέτυχε. Και τότε ξεκινούσε να επεξεργάζεται την επόμενη νίκη του, την επόμενη ανατροπή.

Βουνό μου, παιχταρά μου, λιοντάρι, καλύτερε, σ' ευχαριστώ πολύ για όλα.

Καλό ταξίδι εκεί ψηλά. Θα μας λείψεις πολύ και περισσότερο στην Καίτη σου, τον Άρη, τον Κώστα. Δόξα και τιμή».


Σπυρόπουλος: Μεγαλώσαμε μαζί πορευτήκαμε μαζί και δεν μπορώ να σου πω αντίο

Συγκινητικό ήταν το αντίο του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και υποψήφιου ευρωβουλευτή Ανδρέα Σπυρόπουλου στον Χάρη Μπελτεγρή. «20 χρόνια μαζί.
Δεν είμαι έτοιμος να σε αποχαιρετήσω φίλε Χάρη. Μαζί σε όλους τους αγώνες, σε κάθε μάχη, σε κάθε δρόμο, από την Ξάνθη στην Θεσσαλονίκη. Από τα αμφιθέατρα του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, πρώτος σε κάθε νέα μας προσπάθεια, σε κάθε μας στιγμή, σε κάθε μας χαρά, σε κάθε μας βήμα», ανέφερε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Με το χαμόγελο της αισιοδοξίας της πίστης και της ελπίδας να σε κυριεύει πάντα. Γενναίος, με ψυχή μικρού παιδιού, μαχητής κι αγωνιστής. Έδωσες την μάχη της ζωής Χάρη, νίκησες αλλα δεν τα κατάφερες, έφυγες πολύ νωρίς, είχες ακόμα πολλά να μας μάθεις, είχαμε ακόμα πολλές στιγμές να ζήσουμε Μεγαλώσαμε μαζί πορευτήκαμε μαζί και δεν μπορώ να σου πω αντίο», συμπλήρωσε.

«Κάλο ταξίδι, θα είμαστε πάντα μαζί, Καλό ταξίδι φίλε Χάρη, καλό ταξίδι γραμματέα. Θα μου λέιψεις, θα είμαι πάντα δίπλα στην Καίτη, τον Άρη και τον Κώστα», κατέληξε.



Συγκίνηση στο ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Μπελτεγρή

Το τελευταίο «αντίο» είπε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης, με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, γράφοντας χαρακτηριστικά «Αντίο "βουνό". Μαχητής μέχρι το τέλος. Τιμή μας όσοι ήμασταν δίπλα σου».

Για τον θάνατο του Χάρη Μπελτεγρή έκανε μία συγκινητική ανάρτηση και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος αναφέρει ότι «Έφυγε από τη ζωή ένας νέος άνθρωπος, ένας σύντροφος, από τα χρόνια της νεολαίας. Με τον Χάρη γνωρίστηκα καλύτερα όταν δούλευε στη Σαντορίνη, καθίσαμε πολλές φορές μαζί, μιλήσαμε, φάγαμε, γελάσαμε με ιστορίες από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχουν λόγια για τους γονείς του και τον αδερφό του. Καλό ταξίδι, φίλε».



Δουδωνής: Είναι τόσο νωρίς κι έχουμε αφήσει τόσες κουβέντες στη μέση

Με μία φωτογραφία από τα νεανικά τους χρόνια αποχαιρέτισε τον Χάρη Μπελτεγρή ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δουδωνής. «Χάρη, θα μας λείψεις πάρα πολύ. Είναι τόσο νωρίς κι έχουμε αφήσει τόσες κουβέντες στη μέση. Χαίρε και συ», έγραψε στη λεζάντα. 



Μάντζος: Καλό ταξίδι στο Φως, Γραμματέα, Αγωνιστή, Φίλε, Χάρη

«Καλό ταξίδι στο Φως, Γραμματέα, Αγωνιστή, Φίλε, Χάρη», ήταν το μήνυμα του βουλευτή Επικρατείας Δημήτρη Μάντζου, αναρτώντας μία φωτογραφία του Χάρη Μπελτεγρή.

mantzos


Γιαννακοπούλου: Θα τον θυμόμαστε πάντα για το πλατύ, ειλικρινές χαμόγελο του, την οξυδέρκεια και την μαχητικοτητα του

«Με μεγάλη λύπη αποχαιρετώ τόσο πρόωρα τον Χάρη Μπελτεγρή, τον Χάρη μας. Ένα έξυπνο, χαρισματικό και καταρτισμένο αλλά πάνω από όλα έναν ωραίο άνθρωπο. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το πλατύ, ειλικρινές χαμόγελο του, την οξυδέρκια και την μαχητικοτητα του. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του», τόνισε η βουλευτής Δυτικού Τομέα Νάντια Γιαννακοπούλου.