Τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η «Ακολουθία των Αγίων Παθών» της Μεγάλης Πέμπτης, κατά την οποία διαβάστηκαν 12 περικοπές από τα 4 Ευαγγέλια σχετικά με τα Άγια Πάθη του Χριστού από το Μυστικό Δείπνο μέχρι την Ταφή.

«Καλή Ανάσταση» ευχήθηκε προσερχόμενος στη Μητρόπολη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Ερωτηθείς για το εάν η παρουσία του πρωθυπουργού είναι σημαντική, απάντησε: «Εδώ είμαστε για να γιορτάσουμε και όλα τα άλλα τα βρίσκουμε». Σημειώνεται ότι η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην Μητρόπολη Αθηνών και την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δείχνει την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων Εκκλησίας - κυβέρνησης, που είχαν διαταραχθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Μετά την ανάγνωση του πέμπτου κατά σειρά Ευαγγελίου, ο Εσταυρωμένος βγήκε από το Ιερό και τοποθετήκε στη μέση του Ναού, ενώ εψάλη το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου». Ο Εσταυρωμένος θα παραμείνει στο σημείο μέχρι τον Εσπερινό της επομένης ημέρας, τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί.

Στην Ακολουθία της Μ.Πέμπτης στη Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκε επίσης η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Νόνη Δούνια. 

6210368
6210371
6210433
6210441
6210457
6210460


Ακολουθία Μ. Πέμπτης: Τι περιγράφουν τα 12 Ευαγγέλια

Τα δώδεκα ευαγγέλια περιγράφουν την πορεία του Ιησού προς τον Γολγοθά και υπενθυμίζουν όσα συνέβησαν, σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση: ο Μυστικός Δείπνος, δηλαδή το δείπνο του Ιησού με τους 12 Αποστόλους, ο Ιερός Νιπτήρας, δηλαδή το πλύσιμο των ποδιών των 12 Αποστόλων από τον Ιησού Χριστό η Υπερφυής Προσευχή, δηλαδή η προσευχή του Ιησού προς τον πατέρα του λίγο πριν τη σύλληψή του και η προδοσία του Ιούδα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του Ιησού.

Δείτε εικόνες από την Ακολουθία της Μ. Πέμπτης

mitsotakis14




mits5

mits12


mits9
mits8

mits11



mits5
mits4


6210100
Στην Ακολουθία της Μ.Πέμπτης στη Μητρόπολη Αθηνών η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Νόνη Δούνια




mits2
mits1