Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα Τετάρτη ο 48χρονος που φέρεται ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του 75χρονου Λεωνίδα Χατζημιχάλη, στη Σάμο.

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο Πλημελλειοδικών Σάμου αποφάσισε το πρωί να μην προφυλακιστεί ο κατηγορούμενος ως την δίκη του. Σημειώνεται ότι την Μεγάλη Παρασκευή υπήρξε διαφωνία μεταξύ Εισαγγελέως και Ανακρίτριας μετά την απολογία του κατηγορούμενου και η απόφαση μεταφέρθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο συνεδρίασε σήμερα το πρωί.

Ποιες είναι οι ποινές

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μέχρι την ημερομηνία τη δίκης που αναμένεται να οριστεί, του επιβλήθηκε: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτική παρουσία δύο φορές τον μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και καταβολή εγγύησης 5.000 ευρώ.

Ο 48χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία που διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Αυγούστου του 2022, σε ερημική τοποθεσία κοντά στην περιοχή της Ψιλής Άμμου.

Το χρονικό της δολοφονίας

Τον άτυχο άνδρα είχε εντοπίσει στο σημείο ο γιος του, ο οποίος τον αναζητούσε, αφού είχε αργήσει να επιστρέψει στο σπίτι. Ο 75χρόνος ήταν μόνιμος κάτοικος του Παλαιοκάστρου Σάμου. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στην ορεινή περιοχή όπου βρέθηκε το φορτηγό του 75χρονου, με το όχημα να φέρει σημάδι πυροβολισμού στο παρμπρίζ, ενώ το θύμα είχε πυροβοληθεί στην πλάτη.

Ο άτυχος άνδρας εκτελέστηκε εν ψυχρώ με δίκαννο, σε καρτέρι θανάτου που του έστησαν, ενώ βρισκόταν στη θέση του οδηγού μέσα στο φορτηγό – βυτίο του, που άδειαζε λύματα. Το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισε ο γιος του, που τον αναζητούσε και τον εντόπισε νεκρό τα ξημερώματα της Παρασκευής 5 Αυγούστου σε ερημική τοποθεσία, σε βουνό κοντά στην Ψιλή Άμμο στη Σάμο.

Παρά τα πυρά που δέχτηκε στο παρμπρίζ στη θέση που καθόταν, βρήκε τη δύναμη να ανοίξει την πόρτα, αλλά λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω, άφησε την τελευταία του πνοή.

«Αυτό που ζητάμε, είναι να μην μπει η υπόθεση στο αρχείο»

Το θύμα λίγο καιρό πριν δολοφονηθεί, δεχόταν απειλές και σκόπευε να προσλάβει κάποιον τσιλιαδόρο. «Δεν πρόλαβε καν να βάλει τσιλιαδόρο για να δει ποιοι τον εκφοβίζουν, όπως μας είχε πει. Αυτό που ζητάμε, είναι να μην μπει η υπόθεση στο αρχείο, γιατί μετά θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανοίξει ξανά. Να γίνουν εκ νέου προσπάθειες για να βρεθεί ο δολοφόνος και να μπει στη φυλακή» έλεγαν λίγους μήνες μετά το έγκλημα τα παιδιά του.