Επαναλειτουργούν τα σχολεία από σήμερα Δευτέρα, μετά τις διακοπές του Πάσχα και η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας έχει εκπονήσει ειδικό πρόγραμμα για όσα σοκαριστικά είδαν το φως με τη διακίνηση ναρκωτικών στο σχολικό συγκρότημα Μαρούδα, στην Πάτρα.

Όπως αναφέρει το tempo24.news, όπως άλλωστε είχε γνωστοποιήσει η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Ευγενία Πιερρή, από την στιγμή που έγινε γνωστό πως μαθητές διακινούσαν ναρκωτικά στο διδακτήριο ετοιμάστηκε ενημερωτικό πρόγραμμα ώστε μαθητές, καθηγητές, γονείς να αισθανθούν πως η γνώση παρέχεται σε ασφαλές για όλους περιβάλλον.

Για τον λόγο αυτό σήμερα το πρωΐ, με το πρώτο κουδούνι, στα συγκεκριμένα σχολεία κατέφθασε εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων.

Κοινωνιολόγοι, ψυχίατροι και ψυχολόγοι του ΟΚΑΝΑ θα έχουν σειρά επαφών και συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους στην μαθητική κοινότητα, ώστε να μιλήσουν μαζί τους και να τους εξηγήσουν πως μπορούν να διαχειρίζονται ανάλογες καταστάσεις με ηρεμία και αποτελεσματικότητα.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Στο μεταξύ οι αστυνομικές αρχές μετά την σύλληψη των 12 ατόμων που εμπορεύονταν και διακινούσαν ναρκωτικά στο σχολικό συγκρότημα μετατρέποντας σε «βαποράκια» 4 μαθητές, συνεχίζουν τις έρευνες εντοπισμού και άλλων ενδεχομένως σχολείων που είχε ...προσεγγίσει η ομάδα.

Για αυτό άλλωστε τις προηγούμενες ημέρες δόθηκαν με εισαγγελική εντολή οι φωτογραφίες και τα στοιχεία των 4 «εγκέφαλων» της σπείρας για να αποκαλυφθεί η δράση τους.