Συνελήφθη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στους Αμπελόκηπους ο αρχηγός της διαβόητου κυκλώματος οργανωμένου εγκλήματος «Bayğaras», η βάση του οποίου βρίσκεται στα Άδανα της Τουρκίας.

Ο συλληφθείς ονομάζεται Ramazan Baygara σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» από την Ιντερπόλ.

Διαβάστε ακόμα: Σε συναγερμό οι Αρχές της χώρας - Επαγρύπνηση για ισραηλινούς και ιρανικούς στόχους

Για τον εντοπισμό του Baygara, ο οποίος εμπλέκεται σε υποθέσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών, ναρκωτικών και όπλων, συνεργάστηκαν στενά η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ, σύμφωνα με τη Yeni Safak, την Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί στην Τουρκία.

Μάλιστα, ενημέρωση για το θέμα παρείχε και το Κυβερενείο των Αδάνων στο Twitter, αναφέροντας πως «ο αγώνας μας κατά του εγκλήματος και των εγκληματιών θα συνεχιστεί αταλάντευτα και καμία δομή που αποσκοπεί στη διατάραξη της ειρήνης της πόλης και της χώρας μας δεν θα γίνει ποτέ ανεκτή».

Ο Ramazan Baygara είχε διαφύγει στην Ελλάδα, καθώς σε βάρος του είχαν εκδοθεί 14 εντάλματα σύλληψης στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και για ανθρωποκτονία.

Πώς οδηγήθηκαν στον εντοπισμό του οι ελληνικές Αρχές

Η... αρχή του τέλους για τον Baygara σήμανε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι ελληνικές Αρχές, με τη συνδρομή της ΕΥΠ, εντόπισαν στα Χανιά δύο Τούρκους, οι οποίοι ζούσαν μέσα στη χλιδή και εμπλέκονταν, βάσει στοιχείων της έρευνας, στη διακίνηση μεταναστών.

Ο ένας εκ των δύο ήταν μέλος της σπείρας Bayğaras, γεγονός που κινητοποίησε τις τουρκικές Αρχές, οι οποίες επικοινώνησαν με τις ελληνικές και τις ενημέρωσαν πως στη χώρα μας θα μπορούσε να βρίσκεται και ο αρχηγός της. Η έρευνα που ξεκίνησε, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, οδήγησε τελικά τις Αρχές στην Αθήνα, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο Baygara.

Σημειώνεται πως οι δύο Τούρκοι που είχαν συλληφθεί στα Χανιά και οι οποίοι «οδήγησαν» έμμεσα στον αρχηγό της σπείρας έχουν αφεθεί ελεύθεροι, με την τύχη τους να αγνοείται.