Υλικά για πολύχρωμη σαλάτα με τραγανές πιτούλες και μπαχαρικά

  • 3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • ½ αγγούρι με το φλούδι του, πλυμένο καλά
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 αραβική πίτα μεγάλη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Πέντε κουταλιές ελαιόλαδο
  • λίγο λάδι για το άλειμμα
  • αλάτι

Συνταγή για πολύχρωμη σαλάτα με τραγανές πιτούλες και μπαχαρικά

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βουτάτε τις ντομάτες για πολύ λίγο.
  • Ύστερα τις βγάζετε και τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα σπόρια και κόβετε τη σάρκα τους σε μικρά κομματάκια μέσα σε μια σαλατιέρα.
  • Αφαιρείτε τα σπόρια από την πράσινη πιπεριά και την ψιλοκόβετε σε κυβάκια.
  • Κόβετε το αγγούρι σε μικρά κυβάκια καθώς και το κρεμμύδι.
  • Τα ρίχνετε όλα στο ίδιο μπολ με την ντομάτα, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δυόσμο, αλατίζετε, ρίχνετε το λάδι και την πάπρικα.
  • Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη σαλάτα σας να μαριναριστεί στο ψυγείο.
  • Αλείφετε την αραβική πίτα με λίγο λάδι και από τις δύο μεριές.
  • Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά και μέχρι να γίνει τραγανή.
  • Τη σπάτε με το χέρι σε μικρά κομματάκια και, όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε τη σαλάτα, τα σκορπίζετε από πάνω της.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος