Αλήθεια, πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός! Και αυτός ο μήνας υπέροχος. Η φύση έχει φορέσει τα χρωματιστά φλοράλ της, δίνοντας την εντύπωση ότι αναδίδεται μια εσάνς από αρώματα παντού και ότι το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Τι ωραία!

Διαβάζω τo «woman ontime by Xenia» και χαίρομαι που σας αρέσει αυτή η στήλη και που επικοινωνείτε μαζί μου μέσω e-mail. Και σκέφτομαι πως θα ήθελα να μοιραστώ δικές σας ερωτήσεις και απορίες που μου έχετε στείλει, καθώς και τις απαντήσεις που σας έδωσα εγώ. Όπως επίσης και κάποιες δικές σας συμβουλές για ομορφιά και ευεξία.

Με ρωτήσατε:

Η μαδεροθεραπεία προκαλεί χαλάρωση στο δέρμα; ρωτάει η φίλη μας η Καλλιόπη από το Ναύπλιο.

Καθόλου, ίσα ίσα το αντίθετο, βελτιώνει πολύ την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει στην παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου με αποτέλεσμα τη σύσφιγξη της επιδερμίδας και όχι τη χαλάρωσή της.
Η μαδεροθεραπεία κάνει το δέρμα πιο λείο και σφριγηλό.

Υπάρχει και μαδεροθεραπεία προσώπου; ρωτούν η Βαγγελιώ, η Αλεξία, η Νικολέτα…

Εννοείται. Το μυστικό είναι στα σχεδιασμένα ξύλινα εργαλεία που διεγείρουν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, απομακρύνουν την κατακράτηση υγρών από το πρόσωπο και βελτιώνουν τους μαύρους κύκλους.

Η βλεφαροπλαστική

Πολλές φίλες με ρωτήσατε για τη βλεφαροπλαστική που έκανα και για το χρόνο αποθεραπείας, όπως επίσης και ποιο γιατρό εμπιστεύτηκα.

Στο προσωπικό σας email, βέβαια, σας ανέφερα το κέντρο και το γιατρό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για μια τόσο εξειδικευμένη επέμβαση πήρα συμβουλές από αξιόλογους πλαστικούς. Κέρδισε την εμπιστοσύνη μου ο συγκεκριμένος γιατρός γιατί μου είπε αλήθειες, όπως ότι η πρώτη εβδομάδα μετά την επέμβαση είναι δύσκολη, ειδικά μέχρι να κόψουμε τα ράμματα. Ότι την 3η με 4η ημέρα θα είμαι πιο πρησμένη από ποτέ. Ότι θα αναρωτηθώ γιατί την έκανα… Ότι οι μώλωπες και το πρήξιμο θα αργήσουν να υποχωρήσουν. Αλλά, καλές μου φίλες, περίπτωση με περίπτωση διαφέρει, όπως και δέρμα με δέρμα, και ο χρόνος αποθεραπείας και αυτός διαφέρει από άτομο σε άτομο. Θέλει λίγη υπομονή. Όταν υποχωρήσουν αυτά, μέρα με τη μέρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει, όπως δικαίωσε και εμένα. Και βέβαια να θυμάστε, όσο περνάει ο καιρός, τα μάτια σας θα δείχνουν όλο και πιο όμορφα, πιο ξεκούραστα.

Συμβουλή: Να ενυδατώνετε την περιοχή γύρω από τα μάτια σας με προϊόντα που περιέχουν ενυδατικά και συσφιγκτικά στοιχεία.

Η χρήση της ρετινόλης 

Αλίκη από Καισαριανή, Μαρία από Καλαμάτα, Κατερίνα από Αθήνα.

Η φίλη μου και συνάδελφός μου Νίκη με ρωτάει:

Θα ήθελα να μας ενημερώσεις σχετικά με τη χρήση της ρετινόλης. Δεν έχω βάλει ποτέ μου… είναι ωφέλιμη; Και από ποια ηλικία μπορούμε να την ξεκινήσουμε;

Η αλήθεια είναι ότι σε επόμενη στήλη «woman ontime by Xenia» θα αναφερθώ αναλυτικά στη ρετινόλη. Προς το παρόν θέλω να ξέρετε ότι η συγκεκριμένη ανήκει στην οικογένεια των βιταμινών Α. Τη χρησιμοποιούμε στο δέρμα προκειμένου να εκκρίνει περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη.

Η ρετινόλη βοηθά στην καταπολέμηση των ρυτίδων και της ακμής. Να γνωρίζετε ότι είναι μεγάλη τάση της εποχής, αλλά πρέπει να τη χρησιμοποιείτε με σύνεση και πάντα τις βραδινές ώρες. Επίσης, την άλλη μέρα το πρωί πρέπει να εφαρμόζετε οπωσδήποτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.

Γενικότερα, να ξέρετε ότι χρησιμοποιούμε τα προϊόντα ρετινόλης με μια σταδιακή αύξηση, η οποία εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός μας.

Microblading

Η φίλη μου η Μαργαρίτα με ρωτάει:

Έμεινες ευχαριστημένη από την τεχνική του microblading στα φρύδια; Ποιο ινστιτούτο εμπιστεύτηκες;

Ναι, αγαπημένη μου, έμεινα. Στο προσωπικό σου e-mail απάντησα πού το έκανα. Το αποτέλεσμα ήταν φυσικό και το χάρηκα πολύ, γιατί έγινε η επιλογή της σωστής απόχρωσης με βάση το φυσικό μου χρώμα.

Τo Serum

Η Αλεξάνδρα, η Φωτεινή και η Έλενα με ρώτησαν:

Τι είναι τα serum, πρέπει να τα χρησιμοποιούμε;

Το serum ή ορός είναι ένα προϊόν εντατικής φροντίδας, στο οποίο τα δραστικά συστατικά έχουν τέτοια δομή, ώστε να μπορούν να διεισδύουν βαθύτερα στην επιδερμίδα. Η δράση είναι συμπυκνωμένη, οπότε ο ορός μπορεί να δρα στο εσωτερικό της επιδερμίδας, φτάνοντας στον επιδερμικό φραγμό. Η υφή του serum είναι πιο ελαφριά και δροσερή σε σχέση με τις κρέμες, ενώ η δράση του είναι τέτοια, που μία-δύο σταγόνες είναι αρκετές για να λειτουργήσει το προϊόν αποτελεσματικά.

Εύχομαι να σας βοήθησα, φίλες μου, με τις απαντήσεις που σας έδωσα. Στο μέλλον έχουμε να πούμε και άλλα.

Στο woman@ontime-news.gr μπορείτε να με ρωτήσετε ό,τι θέλετε, θα περιμένω με χαρά!


TIPS

Μέχρι το επόμενο «woman on time by Xenia» σας εύχομαι καλό Σαββατοκύριακο και να θυμάστε:

Μη φοβάσαι να ξαναρχίσεις.
Αυτή τη φορά δεν ξεκινάς από το μηδέν… ξεκινάς από την εμπειρία σου!!!

Τα φιλιά μου!!!