Με θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχτηκε το κοινό του Φεστιβάλ των Καννών τον Γιώργο Λάνθιμο κατά την άφιξή του στην σημερινή, παγκόσμια πρεμιέρα της νέας του ταινίας «Ιστορίες καλοσύνης» (Kinds of kindness), που διεκδικεί με αξιώσεις τον Χρυσό Φοίνικα.

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης περπάτησε στο κόκκινο χαλί έχοντας στο πλευρό του την λαμπερή πρωταγωνίστριά του, Έμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και άλλους συντελεστές της ταινίας.

28728368
28728371
28728372
28728377




Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο Γιώργος Λάνθιμος δίνει το παρών στο διεθνές κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών απ’ όπου το 2009 ξεκίνησε επί της ουσίας η διεθνής του πορεία με την προβολή της ταινίας του «Κυνόδοντας» η οποία είχε αποσπάσει τότε το πρώτο βραβείο στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα».

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Ιστορίες Καλοσύνης»

Οι «Ιστορίες Καλοσύνης» είναι ένα τρίπτυχο παραμύθι, που ακολουθεί έναν άνδρα χωρίς επιλογές, φερέφωνο του αφεντικού του, ο οποίος προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, έναν αστυνομικό που ανησυχεί επειδή η γυναίκα του, η οποία είχε εξαφανιστεί στη θάλασσα, επέστρεψε και του φαίνεται να είναι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος και μια γυναίκα αποφασισμένη να βρει έναν συγκεκριμένο άνθρωπο με μια ιδιαίτερη ικανότητα, ο οποίος προορίζεται να γίνει πνευματικός ηγέτης.

Τα θέματα της που διατρέχουν όλες τις ιστορίες, είναι κυρίως ζητήματα εξουσίας, ελέγχου, ελεύθερης βούλησης και της δυναμικής των ανθρώπινων σχέσεων.