Ο Σπύρος Χαριτάτος και η Μπάγια Αντωνοπούλου είναι «Δύο, αλλά όχι ξένοι», που κρατούν συντροφιά στους ακροατές µέσω του «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1 FM κάθε Σαββατοκύριακο, από τις 08.00 έως τις 11.00. Ενηµέρωση, ψυχαγωγία, χαρά και εκπλήξεις από ένα εκρηκτικό δίδυµο, που µε καλή διάθεση και χιούµορ προσεγγίζει τη σηµερινή πραγµατικότητα.

Η συνέντευξη

-Νέα συνεργασία και για τους δύο. Πώς περνάτε τα Σαββατοκύριακα;

-Σ.Χ.: Είµαστε όλοι µια παρέα και εγώ απολαµβάνω τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή µας. Ειλικρινά, είναι ένα Σαββατοκύριακο που διαθέτει σχόλιο, χαλαρότητα, άπειρο γέλιο και πολύ κέφι, αλλά όταν χρειαστεί, στα σοβαρά ζητήµατα, επιστηµονικό λόγο και πλήρες, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Είµαστε µια παρέα που τα µοιράζεται όλα.

-Μ.Α.: Τα θέµατα που απασχολούν τον κόσµο είναι το πρώτο µέληµά µας και µε επίκαιρους καλεσµένους αναλύουµε όσα συµβαίνουν, προσπαθώντας να δώσουµε απαντήσεις σε όσα ρωτούν οι ακροατές µας.

-Τι θέλετε να πείτε µε τον πολύ πρωτότυπο τίτλο της εκποµπής σας;

-Μ.Α.: Είµαστε δύο... αλλά όχι ξένοι. Η αλήθεια είναι ότι εµπνευστήκαµε τον τίτλο από το αγαπηµένο σίριαλ του Mega «Δυο ξένοι», αλλά, επειδή µε τον Σπύρο
Γνωριζόµαστε πάνω από µία δεκαετία, έχουµε παρελθόν
γνωριζόµαστε πάνω από µία δεκαετία, έχουµε παρελθόν. Είπαµε να αλλάξουµε λίγο τον τίτλο, αφού µόνο ξένοι δεν είµαστε! Η αλήθεια είναι ότι δέσαµε αµέσως στον αέρα. Ο ένας συµπληρώνει τον άλλον.

-Σπύρο, είναι η πρώτη σεζόν στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1. Πώς νιώθεις;

-Σ.Χ.: Νιώθω σαν παραµιντιακό! (γέλια) Για µένα είναι µια ευχάριστη πρόκληση σε ένα ζεστό, έµπειρο ραδιοφωνικά περιβάλλον, µε πολύ καλούς, έµπειρους συναδέλφους και τεχνικούς και πολύ πάθος για δουλειά και αποκαλύψεις. Επίσης, βλέπω πως υπάρχει διάθεση και όρεξη να βελτιώνουµε συνεχώς αυτή τη σχέση που έχει ο ακροατής µε το Μέσο που λέγεται ραδιόφωνο. Απολαµβάνω την κάθε στιγµή.

-Από τις 08.00 έως τις 11.00 τι ακούνε οι ακροατές που συντονίζονται µαζί σας;

-Σ.Χ.: Ακούνε τα πάντα! Αλλά, νοµίζω, η αδυναµία, η επιλογή και το ενδιαφέρον τους έχουν να κάνουν µε τους διαλόγους µεταξύ των προσώπων, των παρουσιαστών, δηλαδή εµένα και της Μπάγιας. Οσα σχετίζονται µε βιωµατικά µας στοιχεία, είτε έχουν να κάνουν µε το άπειρο -πιστέψτε µε- χιούµορ ή τη
Είναι ένα µείγµα δυναµικό και εκρηκτικό. Ακούς ξεκάθαρη κουβέντα, ξεκάθαρο λόγο
διάθεση για χιούµορ είτε µε την εµπειρία και τη γνώση στο ρεπορτάζ και σε ειδικά ζητήµατα. Αρα, είναι ένα µείγµα δυναµικό και εκρηκτικό. Ακούς ξεκάθαρη κουβέντα, ξεκάθαρο λόγο, είτε είναι επιστηµονικός είτε δηµοσιογραφικός είτε έχει να κάνει µε µια καθαρά ανθρώπινη στάση απέναντι στα ζητήµατα της ζωής µας, της καθηµερινότητάς µας.

-Μ.Α.: Συζητάµε όλα τα θέµατα της επικαιρότητας, δίνουµε µεγάλη έµφαση στα κοινωνικά θέµατα, φιλοξενώντας στο στούντιο καλεσµένους που θέλουν να ακούνε οι ακροατές, όπως ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και δικηγόρους σε µεγάλες υποθέσεις της επικαιρότητας, και βέβαια στην παρέα µας έχουµε κάθε Σαββατοκύριακο καλλιτέχνες, ηθοποιούς, τραγουδιστές και συγγραφείς, κάνοντας µια πιο ελεύθερη κουβέντα.

-Ευτράπελα υπάρχουν στον αέρα;

-Σ.Χ.: Ουκ ολίγα! Αλλά επειδή συνήθως τις γκάφες τις κάνω εγώ, ό,τι σας πει η Μπάγια! (γέλια).

-Μ.Α.: Το δεδοµένο ευτράπελο είναι η προσπάθειά µου να φτιάξω ελληνικό καφέ (µε αποτυχία) στον Σπύρο, που πάντα λέει πόσο του αρέσει, αλλά τον πίνει µε το ζόρι... Ευτράπελα υπάρχουν πάντα στις ζωντανές εκποµπές, εµείς όµως τα διαχειριζόµαστε µε χιούµορ.

-Ποιον καλεσµένο θα θέλατε ανάµεσά σας και γιατί;

-Σ.Χ.: Πίστεψέ µε, για µένα δεν υπάρχουν καλεσµένοι που αποτελούν πρόκληση. Προτιµώ καθηµερινούς πολίτες, που για κάποιον λόγο µπορούν να µας
Για µένα δεν υπάρχουν καλεσµένοι που αποτελούν πρόκληση. Προτιµώ καθηµερινούς πολίτες
εκµυστηρευτούν κάτι. Αυτοί, κατά την άποψή µου, είναι οι καλύτεροι συνοµιλητές µας, που ωφελούν και τραβούν πραγµατικά το ενδιαφέρον, αυτοί που ζεσταίνουν τη συντροφιά στη ραδιοφωνική µας παρέα.

-Μ.Α.: Θέλουµε ο κάθε καλεσµένος που έρχεται να προσφέρει στην κουβέντα κάτι σηµαντικό. Να έχει ουσία για τον ακροατή να τον ακούσει. Και βέβαια οι ακροατές είναι ενεργοί στην εκποµπή µέσα από τα µηνύµατα, τα e-mails και τα τηλεφωνήµατά τους. Πολλές φορές αυτοί καθοδηγούν τη συζήτηση. Στόχος µας είναι να πιάνουµε τον παλµό του κόσµου.

-Τι είναι το ραδιόφωνο για εσάς;

-Σ.Χ.: Αλλος ένας σταθµός-πρόκληση δυναµική στη ζωή µου και µια σταθερή στάση ζωής.

-Μ.Α.: Το ραδιόφωνο δίνει την ευκαιρία να εκφραστείς ελεύθερα, να είσαι ο εαυτός σου, να πεις τη γνώµη σου χωρίς να τη φιλτράρεις και, το πιο σηµαντικό για εµένα, να µη σε απασχολεί η εικόνα σου. Νιώθω πολύ τυχερή που για τρίτη σεζόν ανήκω στην οµάδα των «Παραπολιτικών» 90,1.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 5 Νοεμβρίου 2022.