Ένας «χείμαρρος» υποστήριξης έχει εκδηλωθεί στο πρόσωπο του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου Ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, Φρέντι Μπελέρη, με τη «γαλάζια» παράταξη να εκδηλώνει παντοιοτρόπως την στήριξή της στον ίδιο, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του Powergame.gr. Υπουργοί, βουλευτές, περιφερειάρχες και δήμαρχοι έχουν ταχθεί σαφώς υπέρ του, με μια πραγματική «πανστρατιά» για τον Μπελέρη να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μετά την ειδική μνεία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Βρυξέλλες για τον συμβολισμό της υποψηφιότητάς του, αλλά και την «ευλογία» του Αρχιεπισκόπου, σειρά στην έκφραση της στήριξής τους στον Μπελέρη είχαν οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ανοικτά υπέρ του έχει εκφραστεί και ο Μάκης Βορίδης.

Τις τελευταίες, όμως, ημέρες, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η στήλη, αυτό το κύμα στήριξης έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις, καθώς στο πλευρό του εκπροσώπου της ελληνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο έχουν ταχθεί μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως, η Σοφία Βούλτεψη, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Ανδρέας Παχατουρίδης, αλλά και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, καθώς και οι ομόλογοί του σε Ήπειρο και Ιόνια νησιά, Αλέξανδρος Καχριμάνης και Ιωάννης Τρεπεκλής αντίστοιχα.

Ξεχωρίζει, φυσικά, η ξεκάθαρη στήριξη στην υποψηφιότητα Μπελέρη και από τον συνυποψήφιό του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ πλήθος
 βουλευτών της γαλάζιας παράταξης έχουν ήδη κάνει λόγο για την ανάγκη να μπει σταυρός στο όνομα του Μπελέρη, μεταξύ των οποίων είναι ο Κώστας Κατσαφάδος, ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο Νότης Μηταράκης, ο Θάνος Πλεύρης, καθώς και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

– Η καθολική στήριξη του κρατούμενου για 12 μήνες στις αλβανικές φυλακές και υποψήφιου Ευρωβουλευτή με τη ΝΔ Φρέντι Μπελέρη μόνο με χείμαρρο μπορεί να παρομοιαστεί. Καθημερινά υπουργοί, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, στελέχη της ΟΝΝΕΔ κάθε γενιάς και απλά μέλη της παράταξης εκδηλώνουν την ένθερμη υποστήριξή τους ανά την Επικράτεια. Μετά τη δήλωση που έκανε από τις Βρυξέλλες για τον συμβολισμό της υποψηφιότητας Μπελέρη ο πρόεδρος της ΝΔ και την «ευλογία» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ακολούθησαν οι δύο αντιπρόεδροι της παράταξης, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης. Με δηλώσεις του δημόσια, όμως, θέση έχει πάρει και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, που μαζί με τον Σταύρο Παπασταύρου ήταν οι βασικοί υποστηρικτές της υποψηφιότητας, παρά τις αντίθετες γνώμες.

Επιπλέον, τις τελευταίες μόνο μέρες στο πλευρό του Μπελέρη τάχθηκαν η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Μετανάστευσης, Σοφία Βούλτεψη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτριος Πτωχός, ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός. Μάλιστα, σε μια κίνηση υψηλού κομματικού συμβολισμού, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και συνυποψήφιος ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε ότι «ο πρώτος σταυρός πρέπει να είναι στον Μπελέρη». Και όλοι αυτοί έρχονται να προστεθούν στο ήδη μεγάλο κύμα στήριξης που έχουν διαμορφώσει οι υφυπουργοί Μαρία Κεφάλα και Ζέττα Μακρή, οι περιφερειάρχες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, Αλέξανδρος Καχριμάνης και Ιωάννης Τρεπεκλής αντίστοιχα, αλλά και οι βουλευτές Κώστας Κατσαφάδος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Νότης Μηταράκης, Θανάσης Καββαδάς, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Βασίλης Γιόγιακας, Στέφανος Γκίκας, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης και Άγγελος Συρίγος.