Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της εγγραφής των ενδιαφερομένων να ψηφίσουν επιστολικά στις προσεχείς ευρωεκλογές, η διαδικασία εισήλθε στην επόμενη φάση που αφορά στην αποστολή των φακέλων επιστολικής ψήφου στους πάνω από 200.000 εγγεγραμμένους ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Τις τελευταίες ημέρες άρχισε η αποστολή email, sms ή μήνυμα στο viber στους εκλογείς ότι ξεκίνησε η αποστολή του φακέλου τους και ότι έχουν τη δυνατότητα μέσω συνδέσμου να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της αποστολής μέχρι την άφιξη στην πόρτα τους, όπως ακριβώς συμβαίνει καθημερινά με τη διανομή δέματος ή φαγητού. Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα έχουν λάβει ήδη τον ειδικό φάκελο.

Μεγάλο μέρος αποστέλλεται στο εσωτερικό ενώ παράλληλα γίνονται και οι αποστολές στους Έλληνες του Εξωτερικού, όπου για πρώτη φορά θα έχουν αυτήν την δυνατότητα. Ωστόσο, η διαδικασία αποδεικνύεται πολύπλοκη και αρκετοί καταφεύγουν σε online αναζητήσεις ή σε ερωτήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών για το πως μπορούν να ολοκληρώσουν την αποστολή της ψήφου τους.

Απλές οδηγίες για την επιστολική ψήφο από τον Ορέστη Ομράν

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία, διεθνής δικηγόρος, Ορέστης Ομράν Κουκουβιτάκης, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά στην καμπάνια του, ετοίμασε ένα σχετικό βίντεο με το οποίο δίνει απλές οδηγίες προς ναυτιλομένους για την επιστολική ψήφο.

Μάλιστα, με ιδιαίτερα χιουμοριστικό τρόπο, εξηγεί βήμα βήμα, τα στάδια για την ολοκλήρωση ψήφου αλλά και δε ξεχνά να μιλήσει για το νούμερο 28 που αντιστοιχεί σε αυτόν αλφαβητικά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε το βίντεο για το πως ψηφίζουμε επιστολικά:




@orestis.omran Έχεις γράμμα; Βήμα βήμα η διαδικασία της επιστολικής ψήφου! Και μην ξεχνιόμαστε: @ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και #28 🗳️😉 #fyp #Orestis28 #campaigndiaries #orestisomran #euelections2024 ♬ original sound - Orestis Omran