Η μεγαλειώδης γκάφα του Κασσελάκη


Να μη φέρει προς κύρωση στη Βουλή τα τρία πρωτόκολλα για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζητά απ’ την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνοντας αιχμές εναντίον της σπουδής που έχει πιάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στ. Κασσελάκη, όταν απ’ την πλευρά της γειτονικής χώρας πέφτουν βροχή οι προκλητικές δηλώσεις. «Η θέση μου είναι ότι δεν μπορούν να έρθουν τώρα τα πρωτόκολλα. Θα είναι δικαίωση του γειτονικού αλυτρωτισμού. Θα βγουν και θα πουν: “Ορίστε, με αυτά που λέμε, τους οδηγήσαμε στην κύρωση των πρωτοκόλλων”. Άρα, αυτό που προτείνει ο κύριος Κασσελάκης είναι ένα πολύ μεγάλο αυτογκόλ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο δηλώσεώ ν του από την περιοδεία του στα Γρεβενά.

Οn fire o Ορέστης


Περισσότερα από 220.000 πακέτα επιστολικής ψήφου έχουν αποσταλεί αυτόν τον καιρό σε εσωτερικό και εξωτερικό και όσοι έχουν δηλώσει πως θέλουν να ψηφίσουν µε αυτόν τον αποµακρυσµένο τρόπο ήδη συµπληρώνουν τα ψηφοδέλτιά τους. Οι υποψήφιοι ήδη δίνουν tips για να απλοποιήσουν τη διαδικασία, µε πρώτο τον διεθνή δικηγόρο, υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν∆ Ορέστη Οµράν Κουκουβιτάκη, ο οποίος µε άµεσα αντανακλαστικά έφτιαξε ένα πολύ αναλυτικό βίντεο όπου παρουσιάζει βήµα βήµα την επιστολική ψήφο και µε χιουµοριστικό τρόπο ζητά από τους πολίτες να κυκλώσουν το νούµερο 28, που αντιστοιχεί στο όνοµά του στη λίστα υποψηφίων της Ν∆.

Oι καταθλιπτικοί και οι δυστυχισµένοι


Η προσπάθεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να ερµηνεύσουν την εκλογική συµπεριφορά των πολιτών συνδέοντας την ψήφο τους στη Ν∆ µε τον εγκλεισµό τους στην πανδηµία δεν τερµατίστηκε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, αλλά συνεχίζεται και ενόψει των ευρωεκλογών. Αυτή τη φορά ήρθε η υποψήφια ευρωβουλευτής µε τον ΣΥΡΙΖΑ ∆ώρα Τσαµπάζη να αποδώσει µε έµµεσο πλην σαφή τρόπο την εκλογική υστέρηση του κόµµατός της στο γεγονός πως οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ψηφοφόροι είναι δύσκολο να προσεγγιστούν επειδή πάσχουν από κατάθλιψη. Μιλώντας στον Αθήνα 9,84, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε το επιχείρηµα ότι «υπάρχει µεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων και αδιάφορων πολιτών, µεγάλο ποσοστό δυσαρεστηµένων και δυστυχισµένων ανθρώπων. Η κατανάλωση αντικαταθλιπτικών φαρµάκων είναι στα ύψη και αυτό είναι το πιο δύσκολο, να µπορέσεις δηλαδή να συνοµιλήσεις µε ανθρώπους που έχουν απογοητευτεί από τα πάντα», ανέφερε. Σε άλλο σηµείο είπε: «Αυτή η νοοτροπία αποτελεί µια πολύ µεγάλη επιτυχία της Ν∆ και πρέπει να της την πιστώσουµε. Άλλωστε, τίποτα δεν κάνει τυχαία και όταν δεν κάνει κάτι, ούτε αυτό είναι τυχαίο. Για παράδειγµα, το γεγονός ότι δεν λαµβάνει ουσιαστικά µέτρα για την αντιµετώπιση της ακρίβειας είναι επειδή θέλει οι πολίτες να είναι δυστυχισµένοι, γιατί ο δυστυχισµένος άνθρωπος διστάζει να αλλάξει. Η κυβέρνηση θέλει τον κόσµο να φυτοζωεί και να φοβάται την οποιαδήποτε αλλαγή».