Η δωρεά μυελού των οστών αποτελεί υπέρτατη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης. Προσφέροντας ελάχιστο από το χρόνο μας, μπορούμε να χαρίσουμε ζωή σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Σήμερα, οι μισοί περίπου ασθενείς με ένδειξη μεταμόσχευσης δεν έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν διότι δεν βρίσκουν συμβατό δότη. Από τους 150 ασθενείς που αναζητούν δότη κάθε χρόνο, περίπου 50 είναι παιδιά.

Αν οι 120.000 δότες που είναι εγγεγραμμένοι σήμερα στις δεξαμενές και τράπεζες δοτών μυελού των οστών διπλασιάζονταν (στόχος πέρα ως πέρα εφικτός), τότε υπολογίζεται ότι πάνω από το 80% των ασθενών θα μπορεί να βρει συμβατό δότη.

Από σήμερα ΟΝΝΕΔ και Νέα Δημοκρατία καλούμε όλα τα μέλη μας να δώσουν δείγμα και να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και ταυτόχρονα έχει τεράστια αξία για πολλούς ανθρώπους. Ξεκινάμε μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης αλλά και συλλογής δειγμάτων η οποία θα επεκταθεί από σήμερα και για τους επόμενους μήνες σε όλη την Ελλάδα. Είναι στο χέρι μας.

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όπως έχουμε αποδείξει, ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη αποτελούν για εμάς στάση ζωής. Η προσφορά προς το συνάνθρωπο είναι καθήκον και υποχρέωση όλων των νέων ανθρώπων που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.

Γινόμαστε όλες και όλοι δότες μυελού των οστών. Κάνουμε εμείς την αρχή, προχωράμε στη συλλογή δειγμάτων, ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε σωστά, μα πάνω απ’όλα αναλαμβάνουμε δράση γιατί η ζωή δεν μπορεί να περιμένει».

Η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Νέας Δημοκρατίας Πίστη Κρυσταλλίδου δήλωσε: «Συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε τη δράση μας “σε εΝΔιαφέρει” με τον καλύτερο τρόπο, με τους νέους της παράταξης μας. Οι στόχοι είναι δύο, η σωστή ενημέρωση για την σπουδαιότητα της δωρεάς μυελού των οστών και να εγγράψουμε σε όλη την Ελλάδα όσο το δυνατόν περισσότερους νέους εθελοντές δότες!»