Το νέο σχέδιο νόμου που αφορά τα Πανεπιστήμια έρχεται να πραγματοποιήσει μια πολυπόθητη μεταρρύθμιση, αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας έχει καταθέσει μια δέσμη προτάσεων που αφορούν την αναδιάρθωση της εκπαιδευτικής λειτουργίας αλλά και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια, πολλές από τις οποίες έχουν τεθεί προς διαβούλευση.


Σε συνέχεια των Πολιτικών Ακαδημιών που με επιτυχία διοργανώθηκαν όλο αυτό το διάστημα, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, διοργανώνει την πρώτη ολοήμερη διαδικτυακή επιμορφωτική ημερίδα της με έξι θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή κορυφαίων εισηγητών, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι Υπουργοί της Κυβέρνησης.


Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται τόσο σε μέλη της παράταξης, όσο και σε φοιτητές οι οποίοι δεν είναι μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά επιθυμούν να ενημερωθούν και να συμμετέχουν σε μια συζήτηση για επίκαιρα ζητήματα στο χώρο της Παιδείας.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σύνδεσμο: https://www.dap.gr/academy/






Την έναρξη του ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Academy θα κηρύξει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, η οποία θα συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες για τις τελευταίες εξελίξεις και αλλαγές που φέρνει το νέο σχέδιο νόμου στο χώρο της Παιδείας.


Κατά τη διάρκεια της ημερίδας η οποία θα ξεκινήσει στις 11.30 και θα ολοκληρωθεί στις 20.30 θα καλυφθούν διάφορες θεματικές που αφορούν την αναπτυξιακή πολιτική στο χώρο της εκπαίδευσης, την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών και υποψηφίων φοιτητών στην ανώτατη εκπαίδευση, την επαγγελματική αποκατάσταση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΑΕΙ, καθώς και βασικές αρχές στρατηγικού σχεδιασμού στις οποίες θα συμμετέχουν οι εξής εισηγητές: ο Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής Αναστασία Γκίκα και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.


Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε:


«Η μεταρρύθμιση για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια αποτελεί για την παράταξη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, αλλά και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, μια δικαίωση για τους αγώνες χρόνων. Αυτή θα είναι η αρχή των μεγάλων αλλαγών για τα πανεπιστήμια που πρέπει να περάσουν από μια περίοδο χρόνιας εσωστρέφειας σε μια νέα εποχή με προοπτικές και ίσες ευκαιρίες για όλους».


Ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κώστας Τσαγκλιώτης ανέφερε:


«Για εμάς στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η συστηματική και διαρκής επιμόρφωση των στελεχών μας παραμένει προτεραιότητα. Αυτή τη φορά διευρύνουμε τη δυνατότητα συμμετοχής στα επιμορφωτικά σεμινάρια της παράταξής μας και παρά την αδυναμία φυσικής παρουσίας στα Πανεπιστήμια εξαιτίας της πανδημίας, συνεχίζουμε να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό όλων των φοιτητών μέσα από τις δράσεις μας».


Δηλώστε συμμετοχή: https://www.dap.gr/academy/


Αναλυτικά το πρόγραμμα της Online Ημερίδας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Academy το Σάββατο 23 Ιανουαρίου:


- 11:30: «Αναβαθμίζοντας το Ελληνικό Πανεπιστήμιο: ποιοτικές σπουδές, ασφαλές ακαδημαϊκό περιβάλλον», Νίκη Κεραμέως – Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων.


Συμμετέχει o Γιώργης Νόκος, Διευθυντής του parapolitika.gr


- 13:00: «Ο ρόλος των ΣΔΙΤ στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και η εφαρμογή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», Νίκος Παπαθανάσης – Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων.


Συμμετέχει ο δημοσιογράφος Γιώργος Φιντικάκης (liberal.gr)


- 14:30: «Εργαλεία και επαγγελματικές ευκαιρίες για νέους πτυχιούχους μέσω του ΟΑΕΔ», Σπύρος Πρωτοψάλτης – Διοικητής ΟΑΕΔ.


Συμμετέχει ο δημοσιογράφος Γιώργος Μιχαηλίδης (protothema.gr)


- 16:30: «Ψηφιακές προκλήσεις για το σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο», Κυριάκος Πιερρακάκης – Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης.


Συμμετέχει ο δημοσιογράφος Γιώργος Ευγενίδης (ΣΚΑΪ, Εφημερίδα Political)


- 18:00: «Βασικές Αρχές Στρατηγικού Σχεδιασμού», Χρήστος Ταραντίλης – Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.


Συμμετέχει ο δημοσιογράφος Σταμάτης Ζαχαρός (Action24, Παραπολιτικά 90.1)


- 19:30, «Ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους», Αναστασία Γκίκα – Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής.


Συμμετέχει ο Ανδρέας Παπαδημητρίου, Διευθυντής Σύνταξης του thepresident.gr