Αίτημα για σύσταση προανακριτικής για το μπάζωμα στα Τέμπη θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης από τη Χίο.
«Θα καταθέσουμε αίτημα για προανακριτική για το ποιος έδωσε εντολή για το μπάζωμα. Αν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να στηρίξει την προανακριτική ξέρει πως να επικοινωνήσει μαζί μας», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά.

«Είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα το οποίο δείχνει την έλλειψη του κράτους δικαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως «είναι καιρός να μάθουμε ποιος έχει δώσει την εντολή για το μπάζωμα».

Υπενθυμίζεται ότι για τη σύσταση προανακρατικής επιτροπής χρειάζεται, σύμφωνα με το άρθρο 154 του Κανονισμού της Βουλής, η υπογραφή τουλάχιστον 30 βουλευτών. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει συνολικά 36 βουλευτές.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0upwzh44yah)
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να βγει έξω στην κοινωνία, και δεσμεύθηκε ότι ο ίδιος ποτέ δεν θα κλειστεί μέσα στους τέσσερις τοίχους του Μεγάρου Μαξίμου. «Είναι ένας γυάλινος πύργος που πολύ σύντομα θα καταρρεύσει» πρόσθεσε.

Απαντώντας για τις ψήφους των Σπαρτιατών, μετά το μπλόκο στο κόμμα από τον Άρειο Πάγο και τα όσα δήλωσε ο ξάδελφός του Βασίλης Κασσελάκης, και υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε με στόμφο «όχι, όχι, όχι δεν τις θέλουμε».

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους των Σπαρτιατών, είπε: «Πηγαίνετε και ψηφίστε Νέα Δημοκρατία, εκεί που ταιριάζετε».

Αναφερόμενος στη δήλωσή του για 5% του ΑΕΠ στην Υγεία, επιχείρησε να τη δικαιολογήσει λέγοντας πως εννοούσε επένδυση.

Στη συνέχεια τόνισε πως σίγουρα χρειάζεται δημόσιος πυλώνας στις τράπεζες.

Σφοδρά ήταν τα πυρά του προς την κυβέρνηση για την πολιτική για την υγεία. «Έχουμε ένα εθνικό σύστημα Υγείας υπό κατάρρευση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ζήτησε την αποπομπή της υποψήφιας ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βίκυς Φλέσσα για τη δήλωσή της για τα Τέμπη. «Είναι ντροπή αυτή η δήλωση» είπε. Μάλιστα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει συγγνώμη για αυτή τη δήλωση από τις οικογένειες των θυμάτων.

Τέλος, αναφέρθηκε στη ναυτική του περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου. «Έχουμε φάει πολύ ξύλο. Είμαστε εξοντωμένοι» επεσήμανε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0us8idgxo7l)