Το γεγονός ότι μετά τις γιορτές του Πάσχα απομένει μόνο ένας μήνας για τις κάλπες των ευρωεκλογών του Ιουνίου έχει ανεβάσει τους ρυθμούς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανου Κασσελάκη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκης, εμφανίζεται να μην επιθυμεί να πάει ούτε μία μέρα χαμένη, καθώς για τον ίδιο αποτελεί μεγάλο στοίχημα τόσο για τις εξελίξεις μέσα στο κόμμα, αλλά και γενικότερα στην πολιτική ζωή.

Έτσι σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στη μνήμη των 200 εκτελεσθέντων αγωνιστών επί γερμανικής κατοχής. Αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, θα επισκεφθεί την Βαρβάκειο Αγορά και το απόγευμα θα αναχωρήσει για την Κέρκυρα.

Την Μεγάλη Παρασκευή θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς στην Κέρκυρα, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφτεί τον Ναυτικό Σταθμό του νησιού.

Διαβάστε ακόμα: Τα μηνύματα των δημοσκόπων επηρέασαν Κασσελάκη και Ανδρουλάκη - Οι αλλαγές που ετοιμάζουν


Επίθεση Κασσελάκη στη κυβέρνηση: Αυτός ο κύκλος της αλαζονείας πρέπει να σπάσει

Την ίδια στιγμή με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι «είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό» καθώς «κυνηγάει τροφή», και ότι «το θηλυκό είναι για να τίκτει», ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση του αναφέρθηκε συνολικά στην στάση κάποιων κυβερνητικών στελεχών.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους κρατάει λόγω του 41%, καθώς εξέλαβε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού ως ασυλία. Αυτός ο κύκλος της αλαζονείας πρέπει να σπάσει. Και μπορείς να τον σπάσεις μόνο εσύ» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, και συνέχισε: «Πάμε να δούμε μαζί κάτι αστέρια. Αστέρι πρώτο: Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Υφυπουργός και βουλευτής. Η γυναίκα είναι για να γεννάει! Εντάξει, θα τον διώξει ο Μητσοτάκης. Αστέρι δεύτερο: Βίκυ Φλέσσα, υποψήφια ευρωβουλευτής. Όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη! Εντάξει, θα τη διώξει ο Μητσοτάκης. Αστέρι τρίτο: Δημήτρης Κυριαζίδης, βουλευτής. Δεν ξέρει αν πρέπει να βάλει «ο» ή «η», αν έχεις διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από αυτόν! Εντάξει, θα τον διώξει ο Μητσοτάκης.Όπως έδιωξε και αυτόν εδώ, (δείχνοντας τον Κώστα Καραμανλή). Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους κρατάει όλους αυτούς; Η απάντηση είναι: 41%. Εξέλαβε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού ως ασυλία. Αυτός ο κύκλος της αλαζονείας πρέπει να σπάσει. Και μπορείς να τον σπάσεις μόνο εσύ», κατέληξε, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.


Η αντιπαράθεση για Βαρτζόπουλο και Μάτι

Την τοποθέτηση Βαρτζόπουλου σχολίασε με καυστικό τρόπο και η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγγου: «Σε κανένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μια μέρα. Και μάλιστα, στη θέση του υφυπουργού Υγείας, αρμόδιου για την ψυχική υγεία. Η άγρα ψήφων στο βούρκο της ακροδεξιάς, είναι το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη», σημείωσε η Ράνια Σβίγγου.

Παράλληλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησαν στην κυβερνητική επιχειρηματολογία ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την μη εκτέλεση των ποινών των καταδικασμένων για το Μάτι». Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, σχολίασε ότι «η εξαγορά της ποινής που καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε με τον ν. 5090/2024 από τον κ. Φλωρίδη που συνεχίζει να ψεύδεται. Τώρα οι υπεύθυνοι θα ήταν φυλακή».

Πηγές της Κουμουνδούρου διευκρινίζουν ακόμη ότι οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν για το άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα και για την σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ). Το εν λόγω άρθρο ίσχυε το 2018 της πολύνεκρης πυρκαγιάς, χωρίς να αλλάξει το έτος 2019 με τον νέο Ποινικό Κώδικα. Όσον αφορά τη νέα δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη για το Μάτι, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για ένα καταφανές ψεύδος.


Και το υπουργείο Εσωτερικών

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κρατά ψηλά στην ατζέντα και το σκάνδαλο με την διαρροή των διευθύνσεων πολιτών από το υπουργείο Εσωτερικών, με την διαρροή προσωπικών δεδομένων, αλλά και την περίεργη κλοπή στην διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου. Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσαν, μάλιστα, χθες στην Βουλή αίτημα για σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να κληθεί η αρμόδια Υπουργός των Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως. Επίσης ζητούν να διαβιβασθούν στην Επιτροπή το Πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου, καθώς και η Ετήσια Έκθεση Γνώμης και ο Ετήσιος Προγραμματισμός Εργασιών της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του ΥΠΕΣ.