Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχειρεί να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα εξουσίας, γνωρίζει όμως ότι δεν είναι όλα ρόδινα στη Χαριλάου Τρικούπη και κάποιοι περιμένουν ενδεχόμενη αποτυχία του στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου για να σηκώσουν την παντιέρα.

Εις εξ αυτών ο Νίκος Παπανδρέου, που συγκαταλέγεται με άλλα στελέχη στην εσωκομματική αντιπολίτευση, καθώς πολλοί στα κεντρικά γραφεία ασκούν «χαμηλά» για την ώρα κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς του σε μια σειρά από ζητήματα. Κυρίως όμως γιατί μέχρι τώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει συγκεκριμενοποιήσει ποιο είναι αυτό το «ισχυρό» ποσοστό που θα κάνει το κόμμα «αξιόπιστη αντιπολίτευση» με προοπτική να είναι η «αυριανή κυβέρνηση».

«Αν βγούμε τρίτοι, έχουμε θέμα», δήλωσε ευθέως (Status FM) ο Νίκος Παπανδρέου, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ανοιχτά σε ζήτημα ηγεσίας.

Ο ευρωβουλευτής άσκησε κριτική για τη στάση που κράτησε το κόμμα με το άρθρο 16, λέγοντας ότι δεν δόθηκε καθαρό μήνυμα σε σχέση με τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Δήλωσε επίσης πως είναι υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16 για τα ελληνικά πανεπιστήμια, με την προϋπόθεση να έρθουν αξιόλογα ιδρύματα.

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε κομψά τη δυσφορία του λέγοντας πως… «ο πρόεδρος τον ήξερε και τον επέλεξε».

Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα στη Χαριλάου Τρικούπη υπήρξαν σφοδρές αναταράξεις κυρίως για τα μη κρατικά πανεπιστήμια με πρωταγωνιστές τη Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και σε κάθε περίπτωση οι χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις, σε συνδυασμό με το επικοινωνιακό (και όχι μόνο) προβάδισμα που φαίνεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν ρήγματα στη Χαριλάου Τρικούπη.