Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να έχει γυρίσει µέχρι και σήµερα σχεδόν όλη την Ελλάδα, η αλήθεια είναι ωστόσο ότι, µε το που θα ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο των περιοδειών, θα στραφεί στοχευµένα σε κάποιες περιοχές που θεωρεί ότι µπορεί να του δώσουν το κάτι παραπάνω στις κάλπες των ευρωεκλογών. Η Αττική, η Βόρεια Ελλάδα, η Κρήτη, αλλά και η Θεσσαλία βρίσκονται στο στόχαστρο της Κουµουνδούρου, δεδοµένου ότι καθεµία από αυτές τις περιφέρειες έχει τη σηµασία της.

*Διαβάστε εδώ: Χυδαία ομοφοβική επίθεση στον Κασσελάκη στον Βόλο - Τι του φώναξαν και τι απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


Σκληρή η εκλογική µάχη στη Βόρεια Ελλάδα

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει για όλα τα κόµµατα η εκλογική µάχη στη Βόρεια Ελλάδα, αφού εκεί φαίνεται να διατηρούν ισχυρή παρουσία οι πιο συντηρητικές δυνάµεις της χώρας, µε τον Κυριάκο Βελόπουλο να εµφανίζεται δεύτερος σε πολλές περιοχές.

Με δεδοµένο µάλιστα ότι ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης αποκόµισε οφέλη από τη στάση που κράτησε κατά του νοµοσχεδίου για την ισότητα στον γάµο -νοµοσχέδιο που αφορά τα οµόφυλα ζευγάρια-, η επαφή του Στέφανου Κασσελάκη µε τους πολίτες γίνεται ακόµα πιο δύσκολη και προβληµατική. Και αυτό γιατί οι ψηφοφόροι της Βόρειας Ελλάδας διαφωνούν, όπως δείχνουν όλα, µε τον τρόπο ζωής του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, το εκλογικό επιτελείο έχει αποφασίσει να ρίξει το βάρος του συγκεκριµένα σε κάποιους νοµούς, όπως για παράδειγµα στην Αχαΐα, στο Ηράκλειο και στα Χανιά, αλλά και στους νοµούς της Θεσσαλίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ξεκίνησε από την Κρήτη τις περιοδείες του, αναµένεται να βρεθεί ξανά στο νησί προς το τέλος του Μαΐου προκειµένου να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, εκτός από τη Ν.∆., που έχει δυνάµεις στο νησί, ο Νίκος Ανδρουλάκης εµφανίζεται να δίνει σκληρή µάχη για να κρατήσει τις δυνάµεις του σε όλους τους νοµούς. Να θυµίσουµε ότι στις εθνικές εκλογές του 2023 ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την πρωτιά που κατείχε από το 2012.

Μάλιστα, τον Σεπτέµβριο του 2015 η Κουµουνδούρου είχε εκλέξει δέκα βουλευτές, ενώ και το 2019, παρά την ήττα, είχε βγάλει έξι. Στις πρόσφατες εκλογές εξέλεξε συνολικά δύο βουλευτές σε όλο το νησί. Εναν στο Ηράκλειο και έναν στα Χανιά. Η ίδια κακή εικόνα υπήρξε στις εκλογές και στον Νοµό Αχαΐας, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, από πρώτο κόµµα που ήταν από το 2012, βρέθηκε τον περασµένο Ιούνιο στην αξιωµατική αντιπολίτευση, µε ποσοστό 16,78%. Ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το κλίµα και στα µεγάλα αστικά κέντρα, «πατώντας» στα θέµατα της ακρίβειας. Από τα µέσα του µήνα και µετά θα γυρίσει τη ∆υτική Αττική, αλλά και τη ∆υτική Αθήνα, όπου στις εθνικές εκλογές έχασε µεγάλες δυνάµεις. Το ίδιο ακριβώς θα κάνει και στον Πειραιά, όπου και εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη µεγάλη ήττα στις εκλογές του περασµένου Ιουνίου.

Να σηµειώσουµε ότι η ναυτική εβδοµάδα που πραγµατοποίησε ο Στέφανος Κασσελάκης στις Κυκλάδες είχε κριθεί αναγκαία από τα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, καθώς από το 28,32% που είχε πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, έπεσε κάτω και από τον µέσο όρο το 2023, σηµειώνοντας 14,14%.

Αλλά και στα ∆ωδεκάνησα, όπου θα βρεθεί ξανά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Στις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τρίτος, µε ποσοστό 13,07%.

Στη Θεσσαλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε αρκετές φορές µετά την κακοκαιρία «Daniel», χτίζοντας µία προσωπική σχέση µε τους ανθρώπους της περιοχής.

Τα στελέχη της αξιωµατικής αντιπολίτευσης ευελπιστούν ότι η οργή που υπήρξε το προηγούµενο διάστηµα για την κυβέρνηση δεν έχει εξανεµιστεί παντελώς και ότι θα εκφραστεί στις κάλπες.

Έτσι, θεωρούν ότι το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης θα καταφέρει να αυξήσει τις δυνάµεις του στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα και στον Βόλο, όπου στις εθνικές εκλογές είχε φέρει ένα 17,8%.

Τέλος, µε δεδοµένο ότι η Ν.∆. έχει δύο υποψήφιους ευρωβουλευτές από την ελληνική Οµογένεια της Βορείου Ηπείρου -τον Πύρρο ∆ήµα και τον Φρέντη Μπελέρη-, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε και τα µειονοτικά χωριά, χωρίς ωστόσο να θεωρεί ότι έχει πολλές ελπίδες για να βρει εκλογικό κοινό.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 11/05/2024