Συνάντηση με την προσωπική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την ΚύπροMaría Angela Holguín Cuéllar, πρόκειται να πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 14 Μαΐου στις 10:30.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών «ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη 14 Μαΐου και ώρα 10:30 π.μ., με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την Κύπρο, María Angela Holguín Cuéllar».

Ποια είναι η στενή συνεργάτιδα του António Guterres

Η María Angela Holguín Cuéllar, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, διαθέτει εκτεταμένη διπλωματική εμπειρία σε υψηλά επίπεδα, μεταξύ άλλων ως υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας (2010-2018). Διετέλεσε επίσης εκπρόσωπος του Προέδρου της Κολομβίας στις διαπραγματεύσεις για την ειρηνευτική διαδικασία της χώρας της στην Αβάνα της Κούβας (2015-2016) και ήταν μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου για τη Μεταπολίτευση (2017-2018).

Στα προηγούμενα διπλωματικά της αξιώματα περιλαμβάνονται η θέση της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Κολομβίας στα Ηνωμένα Έθνη, της πρέσβειρας στη Βενεζουέλα και της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών.

Η María Ángela Holguín Cuéllar εργάζεται εκ μέρους του Αντόνιο Γκουτέρες για να «αναζητήσει κοινό έδαφος για την πορεία προς τα εμπρός» και θα λειτουργήσει ως σύμβουλος του επικεφαλής του ΟΗΕ για την Κύπρο, έχει τονίσει στο παρελθόν η βοηθός εκπρόσωπος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Stephanie Tremblay.