Ο βουλευτής ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Σέρμπου, στα Παραπολιτικά 90,1 ότι ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρεί, με τη στάση του απέναντι στη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν, να διεκδικήσει μερίδιο των πατριωτών ψηφοφόρων του καναπέ είπε πως «εμείς τη στάση μας στα εθνικά μας θέματα δεν τη ζυγίζουμε σε όρους εκλογοκεντρικούς όπως μπορεί κάποιοι να τις αντιλαμβάνονται. Εμείς δεν βάζουμε στο δημοσκοπικό ζύγι τα εθνικά μας ζητήματα. Ποιος αισθάνεται πατριώτης και ποιος υπηρετεί πραγματικά τα πατριωτικά συμφέροντα της χώρας αυτό αξιολογείται.

Για την εξωτερική πολιτική υποστήριξε ότι «ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα όταν σε τρία διμερή ζητήματα που κάποια δεν θα έπρεπε να είναι διμερή, υπάρχουν κεντρικά προβληματικά σημεία, αναφέρομαι σε Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία δυστυχώς αυτό καταδεικνύει ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν χαρακτηρίζεται ως επιτυχημένη».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης  στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα                 14-05-24
«Είναι σημαντικό να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία όμως αυτό οφείλεται να γίνεται με όρους που δεν θα τρέφουμε αυταπάτες ή προσδοκίες πέραν των ρεαλιστικών όπως καλλιεργούνται από την κυβέρνηση, και με δύο βασικές προϋποθέσεις. Η μία προϋπόθεση είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και η δεύτερη προϋπόθεση είναι η εγκατάλειψη από την Τουρκία της επιθετικής της ρητορικής σε βάρος της χώρας μας.

Είναι θετικό το ότι τους τελευταίους μήνες βρισκόμαστε σε μια συγκυρία στην οποία υπάρχουν «ήρεμα νερά» στο Αιγαίο αυτό όμως είναι επίσης το αυτονόητο, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως παροχή της Τουρκία για να διεκδικήσει από εμάς αντιπαροχή άλλων συμβιβασμών. Επίσης οφείλουμε να προσθέτουμε ότι τα ήρεμα νερά στο Αιγαίο δεν συνάδουν ούτε με την στρατηγική της Τουρκίας στην Κύπρο, ούτε με τη στρατηγική της όσον αφορά το θέμα των θαλασσινών πάρκων που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες, ούτε με την Navtex στο κεντρικό Αιγαίο και φυσικά ούτε με την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί», συμπλήρωσε ο βουλευτής ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές υπογράμμισε πως «είμαι σίγουρος ότι μετά τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να πετύχει το στόχο του. Ο στόχος του είναι να έχουμε εμείς το θεσμικό ρόλο της ισχυρής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό συνεπάγεται δύο ζητήματα και την αύξηση των ποσοστών μας που είναι αναγκαία για να ενισχύσουμε την κοινωνική μας αναφορά και τη δυναμική μας, και τη δεύτερη θέση που θα είναι και το θεσμικό αποτύπωμα αυτής της προοπτικής. Όχι για να ικανοποιήσουμε το θυμικό μας, «ήμασταν τρίτοι πάμε να βγούμε δεύτεροι» λες και μιλάμε με όρους ποδοσφαιρικούς αλλά γιατί υπάρχει μια πολιτική αναγκαιότητα στο πολιτικό μας σύστημα, ένα μεγάλο κενό στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.