Οι ευρωεκλογές πρέπει να παράξουν σταθερότητα ανέφερε σε συνέντευξή του στο Open ο βουλευτής Ν.Δ. Γιάννης Οικονόμου και εξήγησε γιατί οι πολίτες στρέφονται στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Οι δημοσκοπήσεις δίνουν μια εικόνα προς τα πού πηγαίνουν τα πράγματα. Σημασία έχει να αναδείξουμε τη σημασία των εκλογών, και ως προς την ευρωπαϊκή διάσταση και ως προς την ελληνική.

Φαίνεται ότι αυτό που εμείς που υποστηρίζουμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ανεξαρτήτως της κριτικής, των όποιων αστοχιών, της δυσαρέσκειας για επιμέρους πολιτικές επιλογές, επαληθεύεται: η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας κινείται προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί στρέφονται περιμένοντας αλλαγές, παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη ζωή τους καλύτερη», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Αναγνωρίζει ο πολίτης τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουμε κάνει, αλλά και ότι η κυβέρνηση έχει ακόμη δρόμο να διανύσει. Η σταθερότητα είναι αναγκαία προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε την εντολή που λάβαμε το περασμένο καλοκαίρι, ανοίγοντας το βήμα προς τη σύγκλιση με αυτό που ονομάζουμε Ευρώπη, ευρωπαϊκό κεκτημένο και δυτικός τρόπος ζωής.

Το διακύβευμα της δεύτερης τετραετίας είναι να αντιμετωπίσουμε χρόνιες παθογένειες, που δεν δημιουργήθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη, και να τρέξουμε μπροστά.

Δεν θα πρέπει ο πολίτης να προσέλθει με χαλαρό τρόπο στην κάλπη. Το διακύβευμα των ευρωεκλογών, αυτό καθαυτό έχει τεράστια σημασία, έχει σημασία η Ελλάδα να έχει ισχυρή φωνή στην Ευρώπη, να μπορεί να υπερψηφιστεί μια πρόταση για κοινές δαπάνες για την άμυνα, για τις υποδομές, όπως ο Φράχτης στον Έβρο, τις μεταρρυθμίσεις στην ΚΑΠ, τον προσανατολισμό της Ευρώπης προς τη φιλελεύθερη δημοκρατία, η οποία απειλείται και μέσα στην Ευρώπη, όπως με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Υπάρχει και μία εθνική διάσταση, καθώς δεν θα πρέπει να αφήσουμε να θολώσει το μήνυμα της πολιτικής κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας. Όχι για λόγους αλαζονείας ή έλλειψης ενσυναίσθησης, καθώς υπάρχουν τομείς που πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα, αλλά για να μη χαλαρώσουμε τους ρυθμούς», κατέληξε.