Απαντήσεις για όλους και για όλα επεφύλαξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης κατά τη χθεσινή κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Όπως επισημαίνει η Ελευθερία του Τύπου, στην πολύωρη κατάθεσή του, η οποία στιγματίστηκε από συνεχείς εντάσεις και με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον διακόπτουν συνεχώς όταν διαπίστωναν ότι οι απαντήσεις δεν είναι ευνοϊκές, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν ιδιωτικό και δεν επιτέλεσε ουδέποτε κοινωφελή σκοπό.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν καταιγιστικά ερωτώντας τον κ. Γεωργιάδη γιατί ζήτησε την παραίτηση Μαρτίνη επειδή έτσι ήθελε η Τράπεζα Πειραιώς. Η αναφορά του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση Σαμαρά και ο ίδιος προσέφεραν την καλή τους υπηρεσία σε μια ιδιωτική διαμάχη για να σωθεί το νοσοκομείο και να μη μείνουν στον δρόμο οι εργαζόμενοι προκάλεσε ένταση. «Εκανα ό,τι και ο Φλαμπουράρης στην περίπτωση Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου. Οταν ο Φλαμπουράρης ζήτησε από την οικογένεια Μαρινόπουλου να φύγει, το έκανε γιατί το ήθελαν οι τράπεζες. Αν δεν άλλαζε η διοίκηση, η τράπεζα δεν έμπαινε σε καμία συζήτηση για τη διάσωση νοσοκομείου» είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι ο νυν υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ήταν αυτός που ζητούσε πρώτος την παραίτηση Μαρτίνη με ερωτήσεις στη Βουλή από το 2012 και αποκάλυψε ότι από το 2010 ο Συνήγορος του Πολίτη και το υπουργείο Υγείας θεωρούσαν το «Ντυνάν» ιδιωτικό.

Οι τόνοι ανέβηκαν ξανά όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκαν με επίμονες ερωτήσεις στον κ. Γεωργιάδη για τις εκπτώσεις στα νοσήλια πολιτικών στο «Ερρίκος Ντυνάν». Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άφησε σαφείς υπαινιγμούς πως χρήση δωρεάν αναβάθμισης έχει κάνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είμαι σίγουρος ότι όταν ο πρωθυπουργός της χώρας πάει σε ιδιωτικό μαιευτήριο για να γεννήσει η γυναίκα του και τον βάζουν σε σουίτα πληρώνει παραπάνω» είπε. 

*Περισσότερα στην Ελευθερία του Τύπου που κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα της χώρας