Το γυρνάει στην παλαβή όταν πρόκειται για τον ίδιο

Τελικά, πώς την έχει δει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης; Ζητάει συνεχώς τα ρέστα από τους άλλους, απαιτεί εξηγήσεις για οτιδήποτε του καπνίσει από τον Κ. Μητσοτάκη, πολλές φορές κουνάει το δάχτυλο µε ύφος τιµωρού, κράζει τους πάντες επί παντός επιστητού, αλλά όταν έρχεται η ώρα να ανταποκριθεί στις δικές του υποχρεώσεις, το γυρνάει στην παλαβή και στο σµυρναίικο «Τι σε µέλει εσένανε». Τον ρωτούσε ο Νίκος Ευαγγελάτος λεπτοµέρειες για τις επιχειρήσεις του στις ΗΠΑ και απαντούσε: «Τι σε νοιάζει εσένα; Λογιστής µου είσαι;». Ηθελε η Κατερίνα Καινούργιου στη συνέντευξη που του πήρε να τον ρωτήσει για τον Αρη Σπηλιωτόπουλο και ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος του στο επικοινωνιακό του επιτελείο και της έλεγε εµµέσως πλην σαφώς: «∆εν θα σας αποκαλύψω τα του οίκου µου». Εν τω µεταξύ, τα του οίκου του ο κ. Κασσελάκης τα έχει αποκαλύψει µέχρι αηδίας, καθώς έχει επιτρέψει στις κάµερες να φτάσουν µέχρι την τουαλέτα της πολυτελούς κατοικίας του στο Κολωνάκι. Το να δείχνεις την τουαλέτα σου ή την κρεβατοκάµαρά σου, αλλά να µη λες από πού προέρχονται και πώς τα λεφτά σου ή τι είδους συµφωνίες κάνεις µε εταιρείες επικοινωνίας, δεν σε καθιστά διαφανή ως πολιτικό. Ειδικά όταν ζητάς εξηγήσεις για την περιουσιακή κατάσταση του σηµερινού πρωθυπουργού ή για τον επικοινωνιολόγο που µπορεί να χρησιµοποιεί, οφείλεις και εσύ να «λογοδοτείς» αναλόγως.

Πρότυπο για τον Νίκο

Μέχρι την ώρα που γράφαµε τη στήλη δεν είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού στο ποδόσφαιρο θα την αναλάβει ο Πάολο Σόουζα. Εµπλέκοµαι στα αθλητικά διότι ο συγκεκριµένος προπονητής, που κάποτε είχε φορέσει και τη φανέλα του Παναθηναϊκού ως παίκτης, είναι ένα πρόσωπο που άθελά του συνδέεται µε την πολιτική. ∆ιότι εκείνος που τον είχε ως ποδοσφαιρικό πρότυπο και πήγαινε στους αγώνες του Παναθηναϊκού τη δεκαετία του 1990... φεύγα, φορώντας τη φανέλα του, είναι ο σηµερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο τελευταίος µέχρι και το µακρύ µαλλί του Π. Σόουζα είχε «υιοθετήσει» στην εφηβεία του.

Παιχνίδια από τα «ορφανά»

Καλά, δεν είναι και η πρώτη φορά που παλαιά στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας επιδιώκουν να «πουλήσουν» επικοινωνιακά τις «κολεγιές» τους µε τον ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλοντας µε έµφαση την ιδιότητα της «καραµανλικής» τους προέλευσης. Το πρόβληµα βέβαια δεν το έχει η Ν.∆., αλλά ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραµανλής, που εξ ονόµατός του επιτρέπει να «παίζουν» ωφελιµιστικά παιχνίδια όλα τα «ορφανά» της διακυβέρνησής του. Από τον Αρη Σπηλιωτόπουλο µέχρι τον Ευάγγελο Αντώναρο. Τη θητεία τους στη Ν.∆. επί Κ. Καραµανλή «κουβαλάνε» ως κληρονοµιά µέχρι τώρα, για να πετύχουν την ενσωµάτωσή τους στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ζω για τη στιγµή που και ο Πρ. Παυλόπουλος θα µπει στο παιχνίδι του «αντιµητσοτακικού» µετώπου που πάνε να στήσουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ οι παλαιοκαραµανλικοί.

Ακούσατε ποτέ τον Π. Πολάκη να δηλώνει πως «πρέπει να µπει και κανένας φυλακή για την τραγωδία στο Μάτι»; Ποτέ όµως. Ούτε καν ασχολήθηκε µε τη συγκεκριµένη υπόθεση. Μόνο κρυβόταν την ώρα της κρίσης και έκανε τον Κινέζο σε εκείνη τη σύσκεψη-παρωδία υπό τον Αλ. Τσίπρα.

Τους έχει τυφλώσει

Αναρωτιέµαι εάν κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, µεταξύ αυτών οι Π. Πολάκης και Ελ. Ακρίτα, είναι σε θέση να αντιληφθούν πως µε τις δηµόσιες τοποθετήσεις τους µπορεί να προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθηµα. Τους έχουν τυφλώσει τόσο ο «κοµµατικός πατριωτισµός» και η «συντροφική αλληλεγγύη», που δεν τους ενδιαφέρει τι «θα πει ο κόσµος» όταν πανηγυρίζουν στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης επειδή στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι «αθωώθηκε» η Ρένα ∆ούρου; Μέχρι και ο πρόεδρός τους, ο Στέφανος Κασσελάκης, χαρακτήρισε «ντροπή» την απόφαση που εκδόθηκε από το δικαστήριο, αντιλαµβανόµενος πως έπρεπε να δείξει συµπόνια και κατανόηση στους συγγενείς των θυµάτων και όχι να θέσει ως προτεραιότητά του την υπεράσπιση της Ρ. ∆ούρου, επειδή η «δόλια» είχε την ατυχία να της κάτσει µια στραβή στη βάρδιά της και ταλαιπωρήθηκε άδικα από αυτή την ιστορία. Αντιθέτως, ο Π. Πολάκης και η Ελ. Ακρίτα, όπως και κάποιοι άλλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, η µόνη έγνοια που είχαν αναφορικά µε αυτή την υπόθεση ήταν να εκδοθεί αθωωτική απόφαση για τη Ρ. ∆ούρου, προκειµένου να πανηγυρίσουν και συνάµα να απαιτήσουν και συγγνώµη από όσους της άσκησαν κριτική.

Ίσως μάθουμε πού δουλεύει

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνει ο Αρης Σπηλιωτόπουλος. Αν θυµάµαι καλά, στο παρελθόν είχε δώσει µια συνέντευξη στην οποία άφηνε να εννοηθεί πως καλοπερνάει επειδή ξοδεύει τα χρήµατα από τις αγωγές που είχε κερδίσει από όσους κατά καιρούς τον είχαν δυσφηµήσει ως πολιτικό πρόσωπο. Επίσης, είµαι σε θέση να γνωρίζω πως κάποια περίοδο ενεπλάκη και σε κάτι ξενοδοχειακές επενδύσεις στον ∆ήµο Γορτυνίας, αλλά δεν αξιολογήθηκε στο τέλος ως αξιόπιστη η οικονοµική του επιφάνεια. Τώρα, που αποκαλύπτεται πως θα συνεργαστεί επαγγελµατικά µε τον Στ. Κασσελάκη και το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, ίσως µάθουµε και τι δουλειά κάνει, ποια εταιρεία έχει και τι σύµβαση θα υπογράψει µε την Κουµουνδούρου.

Ποιοι, θέλω να ξέρω ποιοι

Υπήρχαν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που για την απόφαση της ∆ικαιοσύνης για την τραγωδία στο Μάτι δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν δηµοσίως δηλώσεις, προκειµένου να εκφράσουν τη συµπαράστασή τους στην πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρ. ∆ούρου.

Και ο Λούλης

Τις επόµενες ηµέρες θα µάθουµε εάν µετά τον Αρη Σπηλιωτόπουλο ενεργό επαγγελµατική ανάµειξη στην επικοινωνιακή στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει και ο Γιάννης Λούλης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο γνωστός επικοινωνιολόγος είναι σε φάση που θα τον ενδιέφερε να δώσει τα φώτα του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκη, όπως και κάνα δυο ακόµα γνωστοί δηµοσκόποι.